Ponedjeljak, 19 Ožujak 2018 15:07

Dodijelili vatrogasne spomenice za 30 i 20 godina

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

125.. REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD-A KUTJEVO -

 KUTJEVO – Redovna 125. skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kutjevo protekla je u prihvaćanju svih izvješća i plana rada za iduću godinu. Predsjednik Josip Ašenbrener upozorio je na jubilej 125 godina osnivanja koji će se proslaviti u lipnju.

- Imamo 29 operativnih vatrogasaca, 62 izvršna člana, 19 člana vatrogasne mladeži, 12 članova vatrogasnog podmlatka, 3 pričuvna člana i 1 počasnog člana, a društvo broji 126 članova –kazao je u  izvješću o radu tajnik DVD Kutjevo Stanislav Ašenbrener i dodao da su  organizirali dan otvorenih vrata kada su u posjetu došla djeca iz vrtića, osnovne škole i građani grada Kutjeva. Tom prilikom prikazana su im vatrogasna vozila i oprema te način funkcioniranja operativne postrojbe.

- Za vrijeme suše vršili smo prijevoz vode mještanima Mitrovca, a tijekom velikog požara u Splitu u pripremi za izvanrednu dislokaciju bila su spremna četiri operativaca, nije zatražena pomoć, no kod slijedećeg većeg požara u Zadarskoj županiji bila je pozvana, te smo uputili Marka Božića i Zvonimira Horvata – nastavio je tajnik i dodao da su tri predstavnika sudjelovala su u mimohodu sjećanja na poginule vatrogasce u Vodicama, a osam članova mladeži i 3 voditelja bili su sudionici Kampa vatrogasne mladeži u Fažani. Županijsko vatrogasno natjecanje za djecu i mladež održano je Velikoj, a ekipe VC Kutjevo bile su vrlo uspješne. Od 6 ekipa koje su stekle nastup na državnom natjecanju ove godine, 4 su iz VC Kutjevo. Mladež muška DVD-a Kutjevo zauzela je 2. mjesto od 16 ekipa. Kod ženske mladeži od 7 ekipa, prva tri mjesta zauzele su članice DVD-a Vetovo, Grabarje i Bektež. Uspješne su bile i  ekipe pomlatka; DVD Bektež je bio treći u muškoj kategoriji, a kod djevojaka je ekipa DVD-a Grabarje bila druga.

Tijekom protekle godine imali su 29 intervencija i 78 ostalih događaja, a ostvaruju zapaženu suradnju sa vatrogasnim zajednicama, gradom Kutjevo, Državnom upravom za zaštitu i spašavanje, te vatrogasnim društvima ovog kraja i šire. Počasni predsjednik ovog društva Stjepan Pavliček predložio je uz jubilej posjet groblju i odavanje počast umrlim čelnicima.

- Možemo biti ponosni na vas i tradiciju, a grad Kutjevo i nadalje će podržavati vatrogastvo - rekao je pozdravljajući skup Ivica Ribičić, predsjednik Gradskog vijeća Kutjeva. Pozdravne riječi uputio je i Josip Svoboda, zapovjednik VZ Požeštine.

- Vi spadate među najstarija društva u županiji, operativno ste jaki i dobro organizirani u svakoj potrebi što je za svaku pohvalu - istakao je predsjednik VZ Požeško-slavonske županije Željko Petrović.

Spomenice za 30 godina rada u vatrogastvu primili su Antun Paša i Zoran Gordanić, za 20 godina Marko i Tomislav Ašenbrener, te za 10 Dragan Kolesar, Petar Nogolica i Matija Jurković. Uz to uručena su uvjerenja za položene ispite iz opasnosti od plamenog udara.

Novim planom rada predviđa se nabava opreme, uređenje vatrogasnog doma, izgradnja garaže, te kupovina kombi vozila.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska