Nedjelja, 18 Ožujak 2018 12:24

Prvi proljetni izlet planinara i ljubitelja prirode na Papuku

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

36. PAPUČKI JAGLACI - 

VELIKA – Brojni planinari kako iz Hrvatske tako i susjednih zemalja došli su podržati tradicionalnu manifestaciju “Papučki jaglaci 2018.” koja se njeguje i čuva od zaborava punih 36 godina.

Ljubitelji prirode i planinarskih staza moći će uz vodiča provesti na nekim od pet staza i više od šest sati hoda i otkriti nešto novo u prelijepoj prirodi na Papuku.

Odaziv brojnih planinara, ali ne kao prethodnih godine, zbog vremena, oživit će prirodu svojim koracima što je i misija svakog planinara i ljubitelja prirode.

Svojevrsnu potporu došli su dati i oni najmanji, pa i oni koji još nisu prohodali koje roditelji odmalena uče da se priroda treba voljeti.

Planinare i sve one koji će provesti makar i minut vremena u prirodi pozdravio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnik Požege Darko Puljašić, načelnik općine Velika Vlado Boban i ravnatelj Parka prirode Papuk Alen Jurenac.

Za sigurnost i pomoć u svakoj potrebi planinarima, rekreativcima i ljubiteljima prirode na usluzi su brojni članovi HGSS-a koji su došli svojim kolegama iz Požege kao domaćinu u pomoć i HGSS-ovci iz Slavonskog Broda, Orahovice, Vinkovaca i Osijeka.