Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 14 Ožujak 2018 11:14

Predstavili se vinari Bartolović i Perić

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NASTAVLJAJU SE POŽEŠKE VINSKE VEČERI UDRUGE VINARA STJEPAN KOYDL U VINSKOM PODRUMU STARI GRAD -

POŽEGA – Samo desetak dana nakon otvorenja prostorija požeške Udruge vinogradara i voćara “Stjepan Koydl” u Kanižlićevoj ulici bilježe novu aktivnost. Riječ je o drugoj u nizu IMG 4104Požeških vinskih večeri. Tako su se i oni uključili u manifestacije obilježavanja Grgureva i Dana Grada Požege. Riječ je o predstavljanju članova udruge i njihovih vina, a ovu večer to suučinili Perić i Bartolović. Riječ je o dvojici većih vinara čiji su vinogradi u kaptolačkom vinogorju. Bartolovićev je podrum u Požegi, a Perićev u Ramanovcima.

Da je riječ o ozbiljnim vinarima vidjelo se iz njihove ponude. Svaki se predstavio s desetak vina raznih godišta, a bilo je tu mladih graševina lepršavog slatkastog okusa, suhih, poluslatkih i desertnih vina, kao i starijih već odležalih kupaža crnih vina.

Osim u vinima, nazočni vinari, Požežani i gosti, uglavnom članovi povijesnih postrojbi uživali su i u atraktivnom podzemnom ambijentu podruma. Požeške vinske večeri nastavljaju se već ovog petka s predstavljanjem drugih članova udruge.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska