Ispiši ovu stranicu
Utorak, 13 Ožujak 2018 14:41

U čast Grgureva i Dana grada Požege ugostili više stotina prijatelja i poslovnih partnera

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U ORGANIZIACIJI TVRTKE ALLES I KRČME ZLATNI LUG -

EMOVAČKI LUG - Na prostorima turističkog kompleksa Zlatni lug u Emovačkom lugu i ove godine se slavio dan Grada Požege i Grgurevo u organizaciji tvrtke Alles i krčme Zlatni lug. Uz pucnje topova, kao simboliku povijesne bitke kojom su 1688. godine iz grada Požega istjerani pripadnici osmanlijske vojske, organizirana je velika fešta za nekoliko stotina posjetitelja, poslovnih partnera, prijatelja i posjetitelja grada Požega. Thomas Heinz Pandžić, kao domaćin svakome je oko vrata postavio etui sa čašom, da čaša uvijek puna bude pri ruci, a na stolovima je i ove godine bilo jako puno delicija. Na ražnju su se pekli odojci i vinogradarski ćevap, staro jelo požeških vinogradara koje je doživjelo svoj povratak na stolove. Bilo je tu i nekoliko jela na žlicu, za one koji vole prije vina postaviti dobru podlogu, od čobanca, kotlovine, roštilja i dr.

Prije početka ručka Tamburaši „Rubato“ njih šest iz požeškog, gradiškog i brodskog kraja, predstavili su novi video spot za svoju novu pjesmu pod nazivom „Podrum mali“. Pjesma govori o vinskom podrumu u požeškom kraju, a video spot je najvećim dijelom snimljen u podrumu i drugim objektima izletišta „Zlatni Lug“ u Donjim Emovcima . Spot je uradak Foto video studija „Danijel“ iz Slavonskog Broda.

Pucnji iz topova stalno su podsjećali da slavimo Grgurevo, što je posebno bilo simpatično brojnim posjetiteljima izvan grada Požege. Sve uzvanike na proslavi Grgureva na Zlatnom lugu zabavljali su TS „Bisernica“, DJ Pavka i TS "Rubato“.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska

Medij

Galerija slika