Banner 750x94 auto škola trafic

    traffic

Breadcrumbs

Ponedjeljak, 12 Ožujak 2018 11:21

Branitelji Požege i Raba potpisali Povelju o suradnji i prijateljstvu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA - Uoči Dana grada Požege u Gradskoj vijećnici okupili su se pripadnici triju braniteljskih udruga gradova Požege i Raba kako bi potpisali sporazum o prijateljstvu i suradnji. Domaćin im je bio gradonačelnik Požege Darko Puljašić sa svojim zamjenicima Marijem Pilonom i Ferdinandom Trohom. Riječ je o Udruzi hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grada Požege, Udruzi hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Grada Raba i Udruzi veterana Domovinskog rata Grada Raba, trima udrugama koje svoje prijateljstvo njeguju već duži niz godina, a koje je sada okrunjeno potpisivanjem povelje.IMG 4131

- Iznimno sam sretan i ponosan i velika mi je čast što upravo u našoj vijećnici ove tri ponosne udruge dvaju gradova potpisuju svoju povelju o suradnji i prijateljstvu. Drago mi je što smo se povezali i na ovaj način te se nadam da će to dodatno osnažiti naše prijateljstvo. Naši gradovi imaju puno sličnosti, ali i puno razlika i to trebamo gledati kao prednosti jer možemo jedni druge nadopunjavati. Slavonija je već dugo u problema, ali ako budemo radili zajedno možemo pridonijeti njezinom napretku. Zajedničkim snagama možemo osigurati bolju budućnost onima za koje ste se vi borili – poručio je gradonačelnik Puljašić.

IMG 4149Ispred UHDDR Grada Požege povelju je potpisao njezin predsjednik Josip Pavunčec, ispred UHDDR Grada Raba Kruno Beg te ispred Udruge veterana Raba Duško Matušan-Ćobi.

- Drago mi je što nakon toliko godina naše prijateljstvo možemo staviti na papir. Ovdje se ne radi samo o druženju, već nam je cilj povezati Slavoniju s ostatkom Hrvatske i to ne samo između nas branitelja, nego i u gospodarskom smislu – rekao je Pavunčec.

Na prijemu i gostoprimstvu ispred Udruge veterana Grada Raba zahvalio se njezin predsjednik Duško Matušan.

- Slavonija ima što ponuditi, pogotovo prema nama na moru i, kako je rekao gradonačelnik, zajedno ćemo raditi na njezinom razvoju. Nedavno smo napravili prezentaciju proizvoda Požežanina Mislava Boića, a u tom ćemo smjeru nastaviti i dalje – poručio je Matušan.

Tekst/foto: Grad Požega