Srijeda, 28 Veljača 2018 10:02

Uručili vatrogasne spomenice za 50 i 60 godina rada

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

67. REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA DVD-a LUKAČ -

LUKAČ – Niz spomenica za dugogodišnji rad primili su u članovi  Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lukač na 67. godišnjoj skupštini. Josip Mesić, Franjo Mitrović, Mato Mitrović, Alojz Mitrović, Antun Nemet, Vinko DSC 4200Pavić, Zdravko Pavić i Franjo Pavić (posmrtno) dobili su spomenice za 60 godina rada u vatrogastvu, te Petar Bošnjak i Rudolf Škorvaga za 50-godišnji vatrogasni staž.

Osim toga dodijeljene su spomenice zaslužnim vatrogascima za 40, 30, 20 i 10 godina aktivnosti u lukačkom DVD-u.

- Društvo ima 55 članova od kojih su 23 operativni, radili smo na uređenju javnih površina, sudjelovali na radnim akcijama i na vježbi Vatrogasnog centra Kutjevo, uz potporu Mjesnog odbora Lukač i grada Kutjeva izmijenjena je stolarija na vatrogasnom domu, a dobili smo tehničko navalno vozilo kao donaciju Vlade austrijskog Tirola, te slijedi njegovo vozila i osposobljavanje za intervencije - rekao je u izvješću o radu DVD-a njegov tajnik Mario Bošnjak.

Predsjednik društva Goran Škorvaga ističe da će nastaviti uređivati zgradu doma, te spremišta i prilaznog puta.

DSC 4217- Vatrogastvo je izuzetno značajno za život u našim selima, a grad Kutjevo će vam i nadalje davati potporu - najavio je pozdravljajući skup predsjednik kutjevačkog Gradskog vijeća Ivica Ribičić. Skupštinu su pozdravili predstavnici susjednih DVD-a.

- Uz dosadašnji dobar rad nadam se da će te uskoro imati  više mladeži - poručio je Marko Ašenbrener, zamjenik županijskog vatrogasnog zapovjednika, a nazočio je i Josip Ašenbrener, predsjednik VZ Požeštine.

Tekst: Kronika požeško-slavonska Foto: D.M.