Ponedjeljak, 19 Veljača 2018 11:52

Održana godišnja skupština Konjogojstvene udruge Vallis Aurea Požega

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

MIHALJEVCI - Proteklog vikenda Konjogojstvena udruga "Vallis Aurea" Požega održala je svoju redovnu godišnju Skupštinu. Predsjednik Udruge Damir Pavković i tajnik Igor Del Vechio podnijeli su svim nazočnim članovima izvješće o radu, s financijskim izvješćem Udruge za 2017. te planom rada za 2018. godinu. Tajnik Igor Del Vechio je istaknuo 62 nastupa članova u raznim prigodama pri čemu se uključuju u brojne manifestacije, te suradnju sa lokalnom samoupravom, udrugama, školama, veleučilištem i župama, a redovno organiziraju izložbu konja sa natjecanjima „Zlatne grive zlatne doline“. Sličnim aktivnostima nastavit će i nadalje. Udruga broji 30 članova koji trenutno imaju 96 konja od toga 59 hrvatskih hladnokrvnjaka, 3 hrvatska posavca, 15 lipicanera, 2 gidrana, 2 ponija, 13 arapskih konja, jednog hrvatskog sportskog konja te jednog križanca. 

Uz brojne goste i članove udruge, skupštini su bili nazočni i zamjenik župana Vedran Neferović i gradonačelnik Požege Darko Puljašić. - Nastavite dosadašnji plodan rad, te čuvajte tradiciju i običaje za dobrobit naše sredine - istakao je u pozdravnoj riječi zamjenik župana Vedran Neferović.

- Svojim dugogodišnjim predanim radom njegujete našu tradiciju, doprinosite očuvanju baštine, a vaše je djelovanje od velikog značaja za naš grad i cijelu Požeštinu. Predlažem da ne budete robovi pojedinaca, zanemarite tko je trenutno na funkciji gradonačelnika ili nekoj drugoj, i bavite se radom udruge, onim što volite i čime se svi možemo ponosit. Vi u svoj rad ulažete znanje, strpljenje, novac i vrijeme, a nadasve ljubav i zato ćete uvijek imati važno mjesto u našem gradu. Zajedno možemo puno toga ostvariti i Grad Požega i ja osobno smo vam na raspolaganju. Grad posjeduje kočiju, a u suradnji sa Turističkom zajednicom grada mogu se upriličiti vožnje turista i građana gradskim ulicama što bi obogatilo našu turističku ponudu. - poručio je gradonačelnik Puljašić.

Pozdravne riječi još su uputili Ivica Ribičić, predsjednik Gradskog vijeća Kutjeva zahvalivši se udruzi na suradnji, zatim Mirko Majsec, predsjednik Središnjeg saveza uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka, te predstavnici srodnih udruga.

Tekst/foto: Vanja Protić