Petak, 16 Veljača 2018 14:30

25. promocija diplomanata Veleučilišta u Požegi

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

POŽEGA - Budite danas ponosni jer ovo je vaš dan. Vi ste se žrtvovali da bi ušli u klub alumnija, završenih studenata Veleučilišta. Sjećamo vas se kada ste prvi puta prošli kroz vrata Veleučilišta, pomalo uplašeni i nesigurni u sebe, a sada ste nekako odvažniji, sigurniji, mudriji i rekao bih spremniji. Danas smo svi ponosni jer vi, Veleučilište i naše društvo postaje bogatije i snažnije za vas i vašu osposobljenosti. Jedna mudrost nas upozorava – „prestanite razmišljati o svojim granicama, počnite otkrivati svoje mogućnosti“. Vaš sljedeći zadatak je koordinirati, potaknuti, udružiti se, dati novu energiju, promjenu jer svijet postoji zato da ga mijenjamo i trebamo ga ostaviti barem malo boljim nego što smo ga našli. - riječi su koje je dr.sc. Dinko Zima, dekan Veleučilišta u Požegi uz čestitke uputio studentima koji su danas promovirani.

Veleučilište u Požegi osnovano je među prvima u Republici Hrvatskoj. Od 1998. godine do danas na Veleučilištu je diplomiralo 3335, a trenutno studira 193 studenta. Na današnjoj 25. promociji diplomanata Veleučilišta u Požegi u stručna zvanja promovirano je 193 studenta, a oni s najboljim prosjekom ocjena nagrađeni su prigodnim poklonima.

Veleučilište u Požegi izvodi studij iz društvenih i biotehničkih područja znanosti, po načelima bolonjskog procesa i važan je čimbenik u javnom životu Grada Požege djelujući na raznim područjima. Veleučilište u Požegi prošle je godine potpisalo ugovor za projekt „Izgradnja studentskog doma u Požegi" čime je ostvarilo bespovratna sredstva u iznosu od 32.683.129,43 kuna što je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka Projekta.