Četvrtak, 15 Veljača 2018 19:07

Svečanom prijemu uz ručak i ples nazočilo 88 „zlatnih parova“

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

TRADICIONALNA 16. PROSLAVA VALENTINOVA ZA SVE BRAČNE PAROVE S 50 I VIŠE GODINA BRAKA -

POŽEGA – Grad Požega od 2003. godine organizira povodom Valentinova proslavu za sve bračne parove s područja grada i prigradskih naselja koji su obilježili 50 i više godina braka, „zlatnih“ parova koji su proslavili zlatni pir. Ove godine u Restoranu Sara u Babinom Viru okupilo se 88 „zlatnih“ parova na svečanom ručku, druženju uz zabavu i ples. „Zlatni“ parovi su to svakako zaslužili, jer ljubav i zajedništvo koje traje 50 i više godina zaslužuje poštovanje i razlog više za slavlje.

Svi oni redom u razgovoru ističu da nema posebnog recepta za tako dugi bračni staž, nego uz ljubav koja je inicijator svega, pa i bračne zajednice, godinama opstaje samo uz uzajamno poštovanje, toleranciju, razumijevanje, slogu i zajednički život je moguć. No sve su to neke druge generacije, koje su živjele u vremenima kada su rastave braka bile rijetkost, a danas je to sasvim drugačije, veliki broj se rastane u prvim godinama braka, a neki duži bračni staž ne doživi svaka treća bračna zajednica. Taj trend Hrvatske na žalost slijedi i Požeško-slavonska županija, koja ne zaostaje po razvodima brakova. Uskoro će obilježavanje „zlatnog pira“ ili 50 godina bračne zajednice biti rijetkost, te stoga tu dragocjenost i obitelj moramo čuvati i poticati, pa i ovakvim primjerima gdje lokalna zajednica proslavlja zajedno s „zlatnim“ parovima i ističe tu njihovu vrijednost.

Domaćin ovogodišnjeg okupljanja za Valentinovo, bio je požeški gradonačelnik Darko Puljašić i njegovi zamjenici Mario Pilon i Ferdinand Troha, koji su također došli sa suprugama. Uz čestitke što su ustrajali u ljubavi i održali svoj brak i svakako zahvalu što su svoj život utkali u ovaj grad gradonačelnik Puljašić je darivao i svaki par s 200 kuna. Grad Požega priredio je i svečani ručak uz glazbu i ples. Plesni podij je već bio pun i prije, ali i poslije ručka, jer su ovi zlatni parovi sigurno željni plesa.