Četvrtak, 15 Veljača 2018 12:03

Prijem i darivanje novorođenih beba grada Pleternice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PLETERNICA - Grad Pleternica je prije nekoliko godina uveo mjeru pomoći roditeljima novorođenčetom u okviru mjere pronatalitetne politike. Tom prilikom upriličen je prijem za novorođene bebe, i njihove roditelje u Dječjem vrtiću Tratinčica, za koje su djeca vrtićarci pripremili nekoliko pjesmica. Prijem je organiziran za djecu koja su rođena od 01. srpnja do 31. prosinca prošle godine, ukupno 37-ero djece.

IMG 3408Pozdravljajući djecu i njihove roditelje pleternička gradonačelnica Antonija Jozić uz svog zamjenika Domagoja Katića svima je zaželjela sretno djetinjstvo i ugodno odrastanje, a roditeljima poželjela da se dogodine ponovo vide zajedno s novom prinovom u obitelji. To svakako jer je i Pleternica grad koji ima već niz godina pad stanovnika, pa je nekada na prijemima bilo puno više beba. Prošle godine rođeno je 70-tak djece, a grad Pleternica pamti stotinjak rođenih 2016. godine i više od stotinu prijašnjih godina.

Unatoč tome Dječji vrtić otvoren prije nekoliko godina je potpuno popunjen, planira se i njegovo proširenje, jer se sve više roditelja odlučuje svoje dijete povjeriti ovoj odgojnoj ustanovi. Stoga već sada na prijemu beba roditelji su pozvani da predbilježe svoje dijete za jaslice kada napuni godinu dana.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska