Banner 750x94 VELIKA OBICAJI ZAVICAJA

  plakat s 

Breadcrumbs

Ponedjeljak, 12 Veljača 2018 11:29

Komemoracija za Martinu Tokić

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEGA - U prostoru požeškog Obrtničkog doma danas je održana komemoracija za Martinu Tokić (rođ. Franić), koja je u petak, 09. veljače 2018. preminula u 42. godini života nakon duge i teške bolesti.

Martina je dugi niz godina igrala je za ŽRK Zvečevo u 1. Hrvatskoj rukometnoj ligi. Bila je najbolja sportašica grada Požege 1991. godine, a šest sezona igrala je za najbolji hrvatski ženski rukometni klub RK Podravku iz Koprivnice. Bila je i članica hrvatske ženske rukometne reprezentacije. Pri kraju igračke karijere vratila se u Požegu gdje je odigrala još nekoliko sezona za ŽRK Kutjevački podrum i ŽRK Požegu. Povratkom u Požegu vodila je školu rukometa za najmlađe igračice. Po završetku igračke karijere dugi niz godina igrala je rekreativno odbojku za ekipu Požege u Ženskoj odbojkaškoj ligi Požega. U Požeškom sportskom savezu bila je zaposlena je od 01. 04. 2006.

Na današnjoj komemoraciji uz obitelj nazočni su bili brojni sportaši i sportski djelatnici, Martinine suigračice i prijatelji. Posljednje riječi zahvale na svemu što je doprinijela požeškom sportu i Požegi uputili su potpredsjednik Požeškog sportskog saveza dr. Vlado Drkulec te Branimir Šćulac, tadašnji predsjednik ŽRK Zvečevo kluba kod kojeg je Martina učinila svoje prve rukometne korake.

Sahrana je u danas u 15 sati na požeškom groblju Krista Kralja.

Tekst/foto: RVA