Subota, 10 Veljača 2018 09:38

Prvi „Požeški lovački bal“ okupio 250 lovaca sa suprugama

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ŠEST LOVAČKIH DRUŠTAVA GRADA POŽEGE  ZAJEDNO ORGANIZIRALO LOVAČKU PRIREDBU -

POŽEGA – Po prvi puta održao se veliki „Požeški lovački bal“ u Restoranu Sara Babin Vir gdje se okupilo 250 lovaca i lovačkih prijatelja sa suprugama. Svih šest Lovačkih društava s područja grada Požege udružilo se i zajedno organiziralo ovaj lovački bal koji lovci organiziraju u čast svojih supruga, koje uvijek ostaju same kada oni borave u lovu ili lovačkim aktivnostima.

Lovačka društva „Jelen“, „Sokolovac“, „Šijak“, „Šumar“, „Babja gora“ i „Sveti Hubert“ ovaj puta su uz potporu Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije i predsjednika Zdravka Vujnovića uspjela ujediniti sve svoje lovačke zabave koje godinama organiziraju i napraviti ovaj svečani Požeški lovački bal. – LD grada Požege okupljaju 320 lovaca, brinu se o lovištima, daju svoj veliki doprinos društvenom životu a vrlo često i humanitarno pomažu. Tako će i sa ovog lovačkog bala 10 tisuća kuna donirati Odjelu urologije Opće županijske bolnice Požega za nabavu opreme. Taj odjel nama lovcima je posebno bitan jer smo stalno na terenu i na hladnom. Posebno se zahvaljujem našim suprugama koje imaju razumijevanja za naše česte odsutnosti iz obitelji istakao je Zdravko Vujnović, koji se nada da će ovaj bal postati tradicija.

Lovce je na početku pozdravio požeški gradonačelnik Darko Puljašić koji je nazočio zajedno sa svojim zamjenicima Ferdinandom Troha, Mariom Pilonom i suprugama. Gradonačelnik Puljašić je istakao svoje zadovoljstvo što lovačke udruge doprinose društvenom životu grada Požega, a posebno humanitarno djeluju i pomažu drugim udrugama, kao i ovaj puta požeškoj bolnici. Lovačkom balu nazočili su i načelnik općine Velika Vlado Boban i općine Kaptol Mile Pavičić.

Predsjednik Vujnović je dodijelio Borisu Janiću zlatnu plaketu Hrvatskog lovačkog saveza za dugogodišnji doprinos lovstvu i zaštiti okoline, koji je i višegodišnji predsjednik LD „Jelen“ Požega.

Prvi lovački bal otvoren je poznatom pjesmom „Hrvatski lovče dobra ti kob“ na koji su zaplesali čelnici lovačkih društava, lovačkog saveza i uzvanici. Inače za odličnu atmosferu i stalno popunjen plesni podij bio je zadužen poznati tamburaški sastav „Fijaker“ iz Osijeka. Naravno da su se na lovačkom balu na meniju nalazili lovački specijaliteti od divljači, ragu juha od divlje svinje, a za glavno jelo jelen u umaku s lovačkim knedlama. Za sve je bila organizirana i bogata tombola, dvije vrste, zelena samo za lovce s isključivo lovačkim nagradama, a bijela za ostale s vrijednim nagradama.