Petak, 09 Veljača 2018 13:20

Novi ultrazvučni kolor dopler za odjel neurologije

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

POŽEŠKA BISKUPIJA DAROVALA OPĆU ŽUPANIJSKU BOLNICU -

POŽEGA -  Simbolično na Dan bolesnika požeški biskup msgr. Antun Škvorčević, nakon sv. mise u bolničkoj kapelici, uručio je odjelu neurologije Opće županijske bolnice Požega, nužno potreban ultrazvučni kolor dopler za pretrage i liječenje. Ovo je stalan doprinos Požeške biskupije koja iz svojih sredstava izdvoji za nabavku potrebnog uređaja, ove godine vrijednog 150 tisuća kuna.

Zahvaljujući se na donaciji ravnatelj OŽB prof. dr. sc. Željko Glavić istakao je da Požeška biskupija i Caritas požeške biskupije svake godine u suradnji s bolnicom nabavlja jedan od potrebnih uređaja, a ove godine to je najnoviji, koji požeška bolnica ima star petnaest godina, ultrazvučni kolor dopler. Svakako će bolnici pomoći u smanjenju lista čekanja, bržoj dijagnostici i liječenju, a na radost pacijenata i svih liječnika u bolnici.

- Ovo je uređaj za neinvazivnu ultrazvučnu dijagnostičku pretragu, koja služi za dijagnostiku kod cerebralne cirkulacije, koju u požeškoj bolnici provodimo već 15 godina kada je stigao prvi aparat za dijagnostiku cirkulacije mozga. Od tada kontinuirano kontroliramo krvne žile mozga, a na drugom aparatu krvne žile vrata. Bolesti krvožilnog sustava jedne su od najčešćih u današnjem svijetu, ali i našoj domovini. Takvi bolesnici najčešće doživljavaju moždani udar, a do 45% takvih bolesnika mi vratimo u njihov svakodnevni život – rekao je prim. mr. sc. Borislav Vuković, voditelj odjela neuroloških bolesti zahvaljujući se biskup Škvorčeviću na donaciji.

Novi uređaj ali i sve one koji će na njemu raditi blagoslovio je biskup msgr. Škvorčević rekavši u šali, da bi se nakon ove prezentacije uređaja i njegovih mogućnosti odmah prijavio na pregled. – Svake godine iz onoga što biskupija ima na raspolaganju pokušavamo izdvojiti malo i za našu bolnicu, koja uvijek nastoji pomoći ljudima.