Utorak, 11 Rujan 2012 20:15

Prvi predsjednik Robert Hofman

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

OSNOVANA UDRUGA BRANITELJA I VETERANA VOJNE POLICIJE IZ DOMOVINSKOG RATA -

POŽEGA – Na nivou Republike Hrvatske osnovana je Udruga branitelja i veterana Vojne policije iz Domovinskog rata, a proteklog tjedna osnovana je i njena podružnica za Požeško-slavonsku županiju. Podružnice su kako smo doznali osnovane već u ostalim slavonskim županijama, pa je nedavno formiran inicijativni odbor koji je pripremio osnivanje.

Na osnivačkoj skupštini Udruge u Gospodarskoj komori za prvog predsjednika izabran je Robert Hofman, za dopredsjednika Vilko Olujić i za tajnika Damir Samardžija. Izabrani su i ostali upravni organi Udruge. Osnivačkoj skupštini su osim predsjednika središnje udruge Željka Jakobčića i čelnika središnjice, te predsjednika slavonskih podružnica udruge, nazočili potpredsjednik Hrvatskog sabora Tomislav Čuljak, zamjenik župana Željko Jakopović i požeški gradonačelnik Zdravko Ronko.

Ratni put vojne policije kreće već 1991. godine a od jednog voda već 1992. prerasta u satniju Vojne policije. Iz redova vojne policije osam je poginulih ili umrlih pripadnika, i briga i ove udruge bit će čuvanje sjećanja na njih, te pomoć ostalim članovima vojne policije, istakao je ratni zapovjednik Ivica Mikulić, bojnik u miru, koji je primio za udrugu i ratnu zastavu iz 1991. godine koju je sačuvao Zdravko Vujnović.

Udruga će za svoje potrebe uz pomoć grada iznaći i društvene prostorije u kojima će se okupljati i dalje raditi, jer što nam je nekada bila postrojba, danas će nam biti udruga, istakao je Mikulić. Požeški gradonačelnik Zdravko Ronko u svom obraćanju posebno pripadnicima vojne policije najavio je pomoć grada novoosnovanoj udruzi i njenim članovima.