Petak, 26 Siječanj 2018 14:42

Godišnja skupština Učeničke zadruge Pčelice OŠ Antuna Kanižlića

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

VIDOVCI - U Područnoj  školi Vidovci održana je redovita godišnja skupština Učeničke zadruge Pčelice požeške Osnovne škole Antuna Kanižlića. Kreativnost, poduzetnost i humanost smjernice su ove učeničke zadruge koja već četiri godine djeluje u Kanižlićevoj školi.  

Učenička zadruga PčeliceUz voditelja Nevena Markovića članovi iz redova osoblja Škole su Biljana Marković i Barica Matijević, član suosnivač je gđa Vinka Sliško, članovi učenici su Doris Malvić i Luka Stjepančević, član roditelj je gđa Danijela Stanić, a član ispred osnivača je gradonačelnik Darko Puljašić. Voditelj Zadruge nastavnik Neven Marković zajedno s učenicima zadrugarima  predstavio je okupljenim učenicima, roditeljima i nastavnicima  rezultate rada i financijsko poslovanje tijekom školske 2016./2017. godine. Posebno su istaknuli sudjelovanje na Državnoj smotri u Zadru u listopadu 2017. na kojoj su predstavljali Požeško-slavonsku županiju te humanitaran rad i sudjelovanje u gradskim zbivanjima. U okviru Zadruge djeluju brojne sekcije: kreativna skupina, cvjećari, modelari drva, mladi tehničari, kemičari i poduzetnici. U planu je proširiti sekcije novim sadržajima kako bi se obogatio rad zadrugara.

 - Zajedničko svim sekcijama  unutar naše Zadruge je razvijanje poduzetničkog duha u djece, kreativnosti i inovativnosti. Svaka sekcija razvija to na svoj način tražeći najbolje metode i strategije u poučavanju. Ono što je bitno za naglasiti jest da učenici uključeni u rad pojedine grupe nisu striktno vezani za tu sekciju u Zadruzi, već se prema svojim sklonostima mogu uključiti u rad bilo koje sekcije. Na taj način omogućujemo našim mladim zadrugarima da se razvijaju u smjeru koji oni žele i omogućavamo im zadovoljavanje vlastitih interesa u smislu profesionalne orijentacije - rekla je Danijela Stanić, predsjednica Zadružnog stručnog vijeća.

Dogovoren je plan rada Zadruge za 2018. godinu, a prisutni pozvani na suradnju i uključivanje pri pomoći u organizaciji i realizaciji projekata.