Petak, 26 Siječanj 2018 09:25

Za Vincelovo promovirao novu crnu kupažu „Stari Bokter“ po uspomeni na djedov špicnamet

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

BLAGOSLOVIO VINOGRAD I OREZAO PRVE TRSOVE I VETOVAČKI VINAR BRANKO JAKOBOVIĆ -

VETOVO – Kao uvertira pred veliko proslavu Vincelova u Vetovu, blagoslov vinograda i orezivanje prvih trsova s kojim ulazimo u novu vinogradarsku godinu, proslavio je i poznati vetovački vinogradar i vinar Branko Jakobović sa svojom obitelji.

U njegovom vinogradu i vinogradarskom objektu na osunčanom padinama iznad sela Vetova okupili su se brojni Jakobovićevi poslovni partneri i prijatelji. Pozdravljajući sve goste ispred svoje klijeti uz dobro okićene trsove loze njegovim suhomesnatim slavonskim delicijama Jakobović je istakao: - Ovo je prilika da predstavim jedno novo vino iz svoga podruma, a to je kupaža dvije vinske crne sorte pod nazivom „Stari Bokter“ kojega sam posvetio svome djedu. Njegov špic namet je inače bio, kako je to uvijek bilo kod nas u vetovačkom kraju, Bokter. Oni malo stariji u Vetovu znaju zbog čega je to ime, a mnogi ga se još u Vetovu sjećaju.

Vetovački župnik vlč. Tomo Mrnjec prizvao je Božji blagoslov na obitelj Jakobović, vinogradare, vinare i njihove podrume, sve one koji rade u vinogradu i sve prijatelje koji su pohodili vinograd o sv. Vinku..
Tijekom druženja sudionici su kušali brojne specijalitete domaće kuhinje, ali i ponajbolja vina iz palete proizvoda Jakobovićeve vinarije. Nastupio je i odabrani svirački sastav koji je za ovu prigodu okupio vrsne baranjske i požeške glazbenike, a predvodio ih je jedan od najboljih harmonikaša ovih prostora Miro Nikolić iz Baranje, koji je redovni član dobro znanog osječkog tamburaškog sastava „Lyra“. Uz njih je zapjevao i Stjepan Jeršek Štef osječki pjevač i prijatelj i član vetovačkih vinara, tako da je fešta i veselje trajalo do kasnih noćnih sati.