Četvrtak, 25 Siječanj 2018 11:29

Irena Ivetić: Mama kupi mi konja

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ŠKOLSKI PROJEKT „CESARIĆ U CESARIĆU“ I PROMOCIJA KNJIGE -

POŽEGA – U sklopu školskog projekta „Cesarić u Cesariću“ održana je i promocija zbirke priča za djecu, učiteljice Irene Ivetić „Mama kupi mi konja“ u školskoj knjižnici OŠ Dobriša Cesarić. Uz autoricu koju je predstavila ravnateljica škole Zvjezdana Krip, promociji je nazočio i urednik knjige Božidar Prosenjak iz Zagreba. Knjiga je izdana u nakladi Alfa iz Zagreba u svojoj biblioteci „Knjiga za mladež“. Ilustracije u knjizi izradio je Dario Kukić, a knjiga je prvi puta predstavljena na Interliberu prošle jeseni.

Irena Ivetić radi kao učiteljica razredne nastave u Cesarićevoj školi od 1996. godine, vodi literarno-novinarsku skupinu učenika mlađih razreda, a do sada je izdala nekoliko knjiga. Piše od djetinjstva, pjesme i priče za djecu i odrasle, a pjesme su joj izašle u SMIBu, Modroj lasti, Radosti, Prvom izboru, a neke pjesme su joj ušle i u školske čitanke. Svoju prvu knjigu, zbirku pjesama i kratkih priča „Recept za radost“ izdala je 2007. godine, a zbirku pjesama i kratkih lirskih proza za odrasle „Zvuci mojih tišina“ izdala je 2008. godine u vlastitoj nakladi. Napisala je i tekst za slikovnicu „Naša Šima“ koju su oslikali razredni prijatelji učenice Šime, učenice s posebnim potrebama, koja je izašla 2015. godine.

Dobila je i niz nagrada za svoje pjesme i kratke priče, a upravo po priči iz najnovije zbirke „Mama kupi mi konja“ Hrvatski radio je pripremio dramu za svoju emisiju Priča za laku noć.