Utorak, 23 Siječanj 2018 13:03

Vinkovo na trgu okupilo veliki broj posjetitelja

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U VELIKOJ TRADICIONALNO PROSLAVLJENO VINKOVO I BLAGDAN SV. VINKA -

VELIKA – Tradicionalno i ove godine na sam blagdan sv. Vinka, po 25. put održano je Vinkovo u Velikoj. Manifestacija je održana u velikim šatorima koji su bili postavljeni na Trgu sv. Augustina oko velikog vincelovskog krijesa. Nakon svete mise u crkvi sv. Augustina uslijedio je blagoslov vincelovskog krijesa, vinove loze, vinogradara, vinara, podrumara i vina koji je vodio župnik Mario Sanić.

Oko vincelovskoj krijesa i ove godine okupio se veliki broj Veličana i njihovih gostiju iz okolnih mjesta, ali i iz Dubrovnika, Novigrada, Rijeke, Zagreba. Već 20 godina na veličku smotru folkora i Vinkovo dolazi i kulturno-umjetničko društvo iz Raše koji su pripremili svoj posebni napitak: kuhano vino s klinčićima i korom od naranče.

Na proslavi Vinkova posjetitelji su mogli kupnjom suvenir čaše s natpisom „Vinkovo u Velikoj 2018.“ degustirati vina svih veličkih vinara, njih ukupno 20 koji su za ovu prigodu svaki osigurali 50 litara vina dok su na štandovima udruga s područja općine Velika mogli kušati domaću hranu i razne kulinarske specijalitete.

U nastavku večeri uslijedio je zabavni program na kojem su nastupili Tamburaški sastav „Zlatna dolina“ i Vokalno-instrumentalni sastav „Zlatne strune“.