Ponedjeljak, 22 Siječanj 2018 09:53

Kaptolčani proslavili Vincelovo

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UDRUGA VINOGRADARA,VINARA I VOĆARA VINO-KAP -

KAPTOL - Udruga vinogradara, vinara i voćara Vino-kap iz Kaptola već nekoliko godina organizira proslavu Vincelova, te običaj blagoslova vinograda i rezidbe vinove loze. Osim članova okupili su se i njihovi gosti i prijatelji te vodstvo općine na čelu s načelnikom Miletom Pavičićem. Još u dopodnevnim satima počelo se s pripremanjem jela, graha, pečene kobasice i slanine te drugih delicija. Središnji dio proslave bio je blagoslov vinograda Udruge koji je predvodio kaptolački župnik Mario Rašić.

U programu je sudjelovao i župni dječji zbor pod vodstvom Ljubice Maljur. Ovogodišnji kumovi, vinogradar i vinar Josip Pranjić i ugostitelj Marinko Vodopić iz Novog Vinodolskog prvi su orezali vinograd. I ove godine članovi udruge su na prigodnim štandovima izložili svoje vino ali domaće i suhomesnate proizvode. Za sve posjetitelje Vincelova organizator je pripremio "Vincelovski ručak" grah s kobasicom i vincelovski ražanj s kobasicom i slaninom i uz sve to mlado kaptolačko vino.

Ferdinad Novak, predsjednik udruge "VINO-KAP" izrazio je žaljenje što ima sve manje onih koji obrađuju vinograde unatoč tome što je to kultura koja u ovom kraju ima svoju perspektivu. -Imamo novu ponudu od kutjevačkog kombinata, proširenje kooperacije i suradnju. Naime, većina su na ovom području samo vinogradari, ali evo stidljivo se pojavljuju i prave vinarije - istaknuo je Novak.