Ponedjeljak, 15 Siječanj 2018 15:13

Za predsjednika izabran Dario Ivković iz Velike

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ODRŽANA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA SAVJETA MLADIH POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE -

POŽEGA – Održana je konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Požeško-slavonske županije koja ima 11 članova i djelovat će u trogodišnjem mandatu. Prvu sjednicu vodila je predsjednica Županijske skupštine Josipa Miličević do konstituiranja rukovodstva. Savjet mladih Požeško-slavonske županije osnovan je kao savjetodavno tijelo s ciljem promicanja i zagovaranja prava, potreba i interesa mladih na lokalnoj razini te sudjelovanja mladih u odlučivanju i upravljanju javnim poslovima od interesa i značaja za mlade, uz aktivno uključivanje mladih u javni život.  - Kako je istekao trogodišnji mandat prethodnom Savjetu, Županijska skupština pokrenula je postupak izbora članova i zamjenika članova Savjeta mladih, a po provedenom postupku izabrano je 11 članova sa zamjenicima - pojasnila je predsjednica Miličević.

Mladima izabranim u Savjet prigodnim se riječima obratio požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, te ih uz čestitke pozvao da se aktivno uključe u rad i razvoj županije. - Na županijskoj Skupštini izabrani ste kako bi, između ostalog, bili partneri i prijatelji u zajedničkom cilju. Pozivam vas da vaš Savjet ne bude samo forma, nudim vam kao župan da radite prema modelima koje izaberete, da nam se obraćate s prijedlozima i inicijativama. Kroz svoje djelovanje u petom mandatu vrlo aktivno ističem kako smo županija kojoj su prioritet radna mjesta i gospodarstvo, s ciljem da upravo vi mladi sutra budete korisnici tih rezultata. Veselim se vašim prijedlozima ali i kritici, a bio bih sretan kada bi svi donijeli odluku kako želite živjeti upravo ovdje. Danas je trend govoriti kako je u drugim zemljama ljepše, ali rekao bih to ovako – dobro je otići, prikupiti znanja i iskustva, jer tek kad se ode vidimo koliko nam znači domovina i koliko ima mogućnosti za razvoj. Poznajem i roditelje nekih od vas koji su bili moji suborci, znam koliko su oni bili uporni i hrabri i ništa manje ne očekujem od vas – mi smo ovu domovinu obranili, na vama mladima je da nam pomognete kako bi je zajedno uredili. Ne nudim demagogiju već partnerstvo jer znam da imate ideja i sposobnosti. Nemojte samo biti suputnici kroz vrijeme i prostor. Mladi ljudi su uvijek bili avangarda, nikada ne smijete biti zadovoljni postignutim uvijek želite više i bolje jer s vašim takvim htijenjem svi smo na dobitku. Stoga, veselim se zajedničkom radu.

Za predsjednika Savjeta jednoglasno je imenovan Dario Ivković iz Velike, a za njegovog zamjenika izabran je Dario Lončarević iz Kaptola.

 - Svojim radom nastojat ćemo dati doprinos kako mladi ne bi odlazili s ovih prostora, da ne budemo tu doista samo “pro forme” kako je rekao i župan, već da stvarno nešto i mi učinimo kako bi naši vršnjaci ostajali u Požeško-slavonsko županiji. Pozivam sve mlade da nam se pridruže i daju i svoj udio - rekao je nakon izbora novi predsjednik Dario Ivković zahvalivši se na ukazanom povjerenju.

 - Uvjeren sam da ćemo uspješno pokazati kako znamo raditi, a ne samo čekati od mandata do mandata. Naravno, ne možemo nas dvojica sami, očekujem kako će se i ostali članovi aktivno uključiti te da će zaista iz svega proizaći nešto pozitivno za našu Požeško-slavonsku županiju,” rekao je Dario Lončarević.