Ispiši ovu stranicu
Utorak, 02 Siječanj 2018 14:55

Pozivaju se ponosni proizvođači švargla da donesu svoje uzorke na ocjenjivanje

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NAJAVLJENA 6. ŠVARGLIJADA ZA 13. SIJEČNJA I PRAVA SVEČANOST OVE MESNE DELICIJE   -

GRABARJE – Kulturno umjetničko društvo Poljadija iz Grabarja i tjednik Kronika požeško-slavonska i ove godine po 6. puta organiziraju poznatu gastro manifestaciju „Švarglijadu“, u subotu 13. siječnja od 19 sati u mjesnom Vatrogasnom domu DVD Grabarje. Manifestacija je to koja je od jedne lokalne seoske manifestacije polako prešla okvire svoga kraja i već izaziva interes proizvođača švargla sa šireg dijela Požeštine, te i nekoliko proizvođača izvan županije. Već prošle godine po broju uzoraka na ocjenjivanju postala je najveća takva manifestacija u Slavoniji.

Ove godine također se očekuje da ponosni proizvođači i ljubitelji švargla donesu svoje uzorke i sudjeluju na natjecanju. Prijave za natjecanje primaju se već od sada, a svoje uzorke švargla možete donijeti 13. siječnja već od 17 sati. Kvalitetu švargla ocjenjivat će stručna komisija.

Organizatori su pripremili bogate nagrade i priznanja za tri najboljem ocjenjena švargla, te i nagradu publike za najbolji švargl koji će nakon kušanja dati posjetitelji u dvorani. U sklopu „Švarglijade“ ocjenjuje se i najbolje uređeni stol natjecatelja i posjetitelja koji uvijek ukrašavaju svoj stol u nekome od starih slavonskih ili zavičajnih običaja.

„Švarglijada“ je osim što je gastro manifestacija i prilika za dobru zabavu, a ove godine nastupit će osim KUD Poljadija Grabarje i mladog tamburaškog sastava Poljadija i poznati majstori tambure, „Žute dunje“ iz Cernika. Očekuje vas dobra zabava i slavonski specijalitet švargl u neograničenim količinama za degustaciju.