Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 01 Siječanj 2018 13:25

Prvi ovogodišnji pobjednik na Vilarama Leo Pandžić za nagradu prvi grabi čobanac

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

12.  NOVOGODIŠNJA MOTO CROSS UTRKA MOTO KLUBA POŽEGA PROMET -

POŽEGA – Oblačan i malo prohladan, prvi dan u Novoj godini, odmah točno u podne, već tradicionalno po 12. puta Moto klub Požega Promet organizirao je Novogodišnju moto cross utrku. Na stazi se pojavilo čak 25 motora i vozača, što je najviše do sada. Teren je bio dobar, upravo za moto cross, ne suh da se diže velika prašina, a dovoljno mokar da bude malo proklizavanja i blata do mile volje po vozačima. Onoga što uvijek vole gledatelji, velikih i visokih skokova bilo je i više nego dovoljno. Često se ova trka vozila i po snijegu, što joj daje posebnu atrakciju, ali zadnje tri godine je bez snijega, no dovoljno blatna da se vozačima i motorima ne razaznaje ni startni broj.

Ove godine najviše uspjeha imao je već stari požeški vozač, poznat i u hrvatskim moto cross krugovima Leo Pandžić, odmah iza njega u cilj je ušao njegov brat Mihael Pandžić. – Ove godine sam ponovio uspjeh od prošle godine. Nismo još nitko u punoj formi, jer tek počinju pripreme, no staza je danas bila odlična, a ja sam vozio prvi puta novi motor, novu Yamahu s kojom ću se utrkivati ove godine – kaže Leo koji je za ovu utrku nabavio i novu opremu. Pobjednik inače za nagradu dobiva pravo da prvi grabi čobanac na druženju u nastavku i bocu šampanjca.

- Ovo je naša tradicija koju ne prekidamo, vozila se danas 12. utrka, a vozimo bez obzira dali na stazi pada kiša, snijeg ili je led. Danas sam jako zadovoljan odazivom i vozača, ali i brojne publike i navijača. Na startu se pojavilo 24 vozača, a imali smo i jednog sedmogodišnjaka koji danas ima rođendan, a od roditelja je dobio na dar motor za moto cross. Dominik Došen je već naš član a nadam se i budući natjecatelj. Ovom utrkom mi ujedno otvaramo same pripreme i treninge za novu moto cross sezonu, u kojoj ćemo i ove godine imati dosta naših predstavnika, a danas je više vozača bilo izvan Požege, od Nove Gradiške, Slav. Broda, Našica, Osijeka, Kutine, iz cijele Slavonije – istakao je predsjednik kluba Zlatko Jaroš.

Nakon ukusnog čobanca od divljači na red je došlo i rezanje velike torte, makete staze Vilare s malim motorom, koji je Dominik odmah pokušao provozati po torti. Na kraju su se svi zasladili ukusnom čokoladnom tortom.

MK Požega Promet već niz godina je u samom vrhu moto cross utrka, nositelj je brojnih pehara, a organizator je i dvije moto cross utrke na svojoj stazi Vilare, koju svi ocjenjuju kao jednu od najkompletnijih i boljih staza za ovakve utrke. Od centra grada Požege udaljena je tek tri kilometra što omogućava velikom broju posjetitelja do dođu, čak i pješice.

Galerija slika