Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 31 Prosinac 2017 13:14

Pleternica prva u Požeštini dočekala Novu godinu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PLETERNICA – Nekoliko godina unazad grad Pleternica je organizirala na Silvestrovo točno u podne dječji doček Nove godine, no malo po malo ta manifestacija se pretvorila u pravi doček, prije dočeka. Tako je i ove godine nekoliko stotina roditelja sa svojom djecom, ali i mnoštvo odraslih posjetitelja došlo na doček Nove godine već od 11 sati ispred Gradske knjižnice i čitaonice u Pleternici.

Grad Pleternica je i ove godine pripremio pravi doček, s Djedom Božičnjakom, kuhanim vinom i čajem, tamburaškim sastavom Bisernica, balonima želja i mnoštvom slatkiša za najmlađe. Zajedno s Obrtničkom komorom i Udruženjem obrtnika Požega pripremili su i 250 porcija ukusnih domaćih kobasica, koje su u slast pojeli mali i veliki Pleterničani.

Nakon pravog odbrojavanja do 12 sati, puštene su stotine balona s napisanim željama za novu godinu, a čestitke i ispunjenje svih želja su uputili, pleternička gradonačelnica Antonija Jozić i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. Uz kaubojski ples, obvezni vlakić, nije izostao bećarac, taraban i kukunješće, kao na pravom dočeku. Tako je i ove godine grad Pleternica dočekao prvi Novu godinu u Požeštini. Fešta se nastavila do popodnevnih sati, a ovogodišnji doček pohvalili su brojni posjetitelji, koji je ove godine bio najmasovniji do sada, pa je gotovo sigurno da će Pleternica i ubuduće novu godinu dočekivati malo ranije od drugih.

Galerija slika