Petak, 29 Prosinac 2017 13:27

Dan otvorenih vrata škole

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PROSLAVA BOŽIĆA U ČAGLINSKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI -

ČAGLIN - Prošle godine OŠ Stjepana Radića iz Čaglina uvela je novost u organiziranju Božićne priredbe tako što su odlučili da pripredba bude u školi, tematski po učionicama. Ideja se jako svidjela učenicima i djelatnicima škole, te je odlučeno kako će po istom principu napraviti i ove godine uz jednu novinu -  Dan otvorenih vrata škole.

Bila je ovo prilika da svi koji žele mogu doći pogledati program, radionice, sudjelovati u njima i dati svoje mišljenje o provedenom. Sve aktivnosti kroz radionice i kulturno-umjetnički program odvijao se po učionicama, školskoj kuhinji ili sportskoj dvorani, a učenici su mogli odabrati jednu od ponuđenih radionica. Ove godine za organizaciju je bila zadužena učiteljica Ivana Razumović.

Učiteljice Ivana Mlakar i Marina Filipović vodile su kreativnu radionicu (izrada božićnih čestitki i ukrasa), slastičarsku učiteljice Željka Peić i Akiko Nishimoto Damjanović, književno-literarnu učitelji Gordana Ereiz, Emir Džaferović i Robert Kresina.

U dramsku radionicu učenike su pozvale Blanka Hribar Čmelar, Marija Kiralj i Ivana Razumović. Sportsku radionicu, odnosno Božićni nogometni turnir organiziralisu  vjeroučitelj Krunoslav Pečur, učitelji Željko Jaić i Stjepan Efinger uz pomoć asistenata u nastavi Maria Puharića i Ivana Radičevića. Znanstveno-istraživačka radionica okupila je učenike koji su proveli zanimljiva istraživanja pod naslovima: „Iz dvorišta Djeda Božićnjaka“, „Domovina Djeda Božićnjaka“ i „Djed Božićnjak nema pojma o fizici“, rješavali problemske zadatke i prikazali putem prezentacije i plakata dobivene rezultate. Voditelji ove radionice su bili učitelji Biljana Bošnjak, Kata Marković i Marko Zelenić, a veliku pomoć im je pružio učitelj pripravnik Dominik Ribičić.

Za kulturno-umjetnički dio priredbe pobrinuli su se učiteljica Nikolina Pastuović čiji su osmaši adaptirali ,,Božićnu priču“ poznatog književnika Ch.Dickensa te uvježbali igrokaz o pravoj ulozi i čaroliji Božića i moralnim vrijednostima koje svatko treba pronaći u sebi, zatim učiteljica Ivana Razumović koja je uvježbala nekoliko prigodnih pjesama s učenicima nižih razreda koji pohađaju INA glazbenu skupinu.

Učiteljica GK Tonica Jerković je snimila video u kojem su učenice plesne skupine pokazale svoje plesno umijeće, a učiteljica engleskog jezika Marija Kiralj je sa svojim učenicima koji pohađaju dramsku skupinu na engleskom jeziku uvježbala igrokaz  Božić u obitelji Johnson, dok su članice dramske skupine koju vodi pedagoginja Ljiljana Đurđević imale dva kratka igrokaza: Pahuljice i Božić u sirotištu.

Kako Božić ne možemo zamisliti bez Djeda Božićnjaka i darivanja učiteljica njemačkog jezika Helena Dokozić i pedagoginja su pomogle u pakiranju poklona, a kako ih je bilo jako puno, iz Laponije su Djedu poslali čak dva pomagača: učitelja Marka Zelenića i učenika Antonia Žišku. Obišli su svaki kutak škole, popričali s učenicima i podijelili pripremljene poklone.

- Za kraj moramo reći kako su svi imali priliku kušati kolačiće koje su ispekli učenici, a vjerujte na riječ, bili su i nepcu ukusni i oku ugodni. Na kraju ovog raznovrsnog i događajima bogatog dana ravnateljica Slađana Švajda i tri učenice koje su ove godine nagrađene od strane župana za sudjelovanje na Državnim smotrama su u zrak pustile balone s natpisom čestit Božić od učenika i djelatnika OŠ Stjepana Radića Čaglin. Napunjeni helijem vinuli su se visoko i nošeni vjetrom odnijeli našu božićnu čestitku – istaknula je pedagoginja Ljiljana Đurđević, prof.