Petak, 29 Prosinac 2017 11:39

Donacija za socijalnu samoposlugu u Vukovaru

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

VELIKO SRCE ČAGLINSKIH UČENIKA I DJELATNIKA -

ČAGLIN - Na inicijativu učiteljice Željke Peić učenici OŠ Stjepana Radića iz Čaglina uključili su se u akciju prikupljanja prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za socijalnu samoposlugu u Vukovaru.

Naime, nakon tv emisiju u kojoj je djelatnica socijalne samoposluge u Vukovaru rekla kako sve donacije koje dobiju, brzo i podjele potrebitima u njihovom gradu te također napomenula kako učenici osmih razreda koji iz cijele Hrvatske dolaze na dvodnevnu edukaciju koju organizira Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar o stradanju i herojskoj borbi Vukovara, često donesu i daruju im potrepštine, učiteljicu Peić odlućila je predložiti takvu akciju i u čaglinskoj školi. Pedagoginja je napisala obavijest učenicima i djelatnicima na oglasnoj ploči škole i odaziv je bio iznad svih očekivanja. Svakodnevno su učenici i djelatnici donosili vrećice pune prehrambenih i higijenskih artikala i kada su osmaši 19.12. rano ujutro u pratnji svoje razrednice Nikoline Pastuović i učiteljice povijesti i geografije Kate Marković krenuli u Vukovar, s njima je otišlo i dvadesetak kartonskih kutija punih šećera, brašna, palente, pekmeza, soli, riže, tjestenine, juha, konzervi, dječje hrane, šampona, sapuna, pasti i četkica za zube, deterdženata za rublje i još puno, puno toga.

- Učenicima, njihovim roditeljima i djelatnicima škole koji su sudjelovali u ovoj plemenitoj akciji od srca veliko HVALA! Znajte da ste sigurno uljepšali ovaj Božić potrebitima u našem Gradu heroju Vukovaru – istaknula je pedagoginja Ljiljana Đurđević, prof.