Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 07 Prosinac 2017 10:24

DVD Velika na Zagreb Firefighter Stair Challenge

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

ZAGREB - Natjecanje pod nazivom Zagreb Firefighter Stair Challenge – Humanitarna vatrogasna utrka stepenicama održana je u prošlog vikenda u poslovnom neboderu VMD-a. Organizirana je petu godinu za redom, a cjelokupni iznos koji su vatrogasci uplatili prijavom na utrku doniran je Hrvatskoj udruzi leukemija i limfomi – HULL. Poslovni neboder VDM-a ima 31 kat, a stubište broji  666 stepenica. Sudjelovao je 161 vatrogasac i vatrogaskinja iz Hrvatske i Slovenije. Natjecali su se u tri discipline:

Kategorija Light – vatrogasci su opremljeni u zaštitnu odjeću, čizme, rukavice, kacigu

Kategorija Open – vatrogasci su opremljeni u zaštitnu odjeću, čizme, rukavice, kacigu, masku za cijelo lice, te izolacijski aparat s kompozitnom bocom

Kategorija Strong – vatrogasci su opremljeni u zaštitnu odjeću, čizme, rukavice, kacigu, masku za cijelo lice, te izolacijski aparat s čeličnom bocom.

Požeško-slavonska županija imala je jednog predstavnika, Marka Valentu, člana DVD Velika. Izabrao je najtežu kategoriju i osvojio izvrsno 19.mjesto.

Marko se trenutno nalazi u Zagrebu na školovanju u Vatrogasnoj školi Učilišta vatrogastva, zaštite i spašavanja u programu prekvalifikacije za vatrogasnog tehničara.

DVD Velika ovim putem čestita svom članu na izuzetnom rezultatu, a ujedno koristi priliku da zahvali JVP Grada Zagreba na Markovom smještaju uz simboličnu naknadu, kao i Općini Velika i načelniku Vladi Bobanu na financijskoj pomoći koja mu je pružena.

Galerija slika