Srijeda, 06 Prosinac 2017 10:46

Sveti Nikola obradovao djecu svih pet požeških vrtića

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

SVETI NIKOLA I GRADONAČELNIK DARKO PULJAŠIĆ DARIVALI DJECU SLATKIŠIMA I EDUKATIVNIM IGRAČKAMA -

POŽEGA – Uz vesele pjesmice o sv. Nikoli i dječja graja dočekivale su sv. Nikolu koji je u društvu požeškog gradonačelnika Darka Puljašića obišao sve dječje vrtiće na području grada Požege. Tako su slatkiše ali i edukativne igračke dobila djeca DV Cvjetna livada, DV Sv. Leopold Mandić, DV Požega, DV Šareni svijet, DV radost i djecu koja se trenutno nalaze na liječenju na pedijatriji Opće županijske bolnice Požega.

Naravno da su na pitanje sv. Nikole dali su bili dobri svi u glas odgovorili da jesu, da slušaju tete u vrtiću, svoje mame i tate, pa čak i braću i sestre. No za šibu se tek nekoliko ruku dignulo u zrak, da je među poklonima bila i šiba. Ono što djeci i nije bitno, istakao je gradonačelnik Puljašić, da grad sufinancira uz roditelje boravak u Dječjim vrtićima grada, ali da isto tako subvencionira boravak djece i u privatnim dječjim vrtićima, kao i u vjerskom vrtiću.

 Kako nismo znali gdje će sv. Nikola parkirati svoju kočiju, morali smo ga tražiti po vrtićima i evo, pronašli smo ga u Dječjem vrtiću Sv. Leopold Mandić gdje su ga djeca radosno dočekala, a onda nam se opet izgubio u gradskoj vrevi, jer njemu je lakše, njegova kočija leti.