Srijeda, 06 Prosinac 2017 10:02

Djeca djeci u adventsko vrijeme

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

OSNOVNA ŠKOLA „MLADOST“ JAKŠIĆ -

JAKŠIĆ - Ove školske godine učenici i učitelji Osnovne škole „Mladost“ Jakšić, kako matične škole tako i svih područnih škola, vrijedno su izrađivali adventske motive kao što su adventski vjenčići, vjenčići za vrata, kuglice, magneti, snjegovići, anđeli, origami borići, svijećnjaci, različiti ukrasi. U svemu su im radosna srca i u beskrajnoj mašti pomagale vrijedne mame, bake, tete, a pomagali su i tate na različitim radionicama. Učenici su bili zadovoljni jer su u svoje slobodno vrijeme radili s najmilijima a u cilju da pomognu potrebitima jer advent je vrijeme darivanja i širenja radosti. U humanitarnom tonu su i započeli ovogodišnji advent. Već prve adventske nedjelje vrijedno su radili sa svojim učiteljima, a cilj im je bio humanitarnim činom prikupiti novčana sredstva za djecu o kojoj brigu vode časne sestre u Domu svetog Josipa jer su zbog životnih okolnosti ostala bez odgovarajuće roditeljske skrbi. U realizaciji ideje pridružili su im se i najmlađi – vrtićanci sa svojim tetama i ravnateljicom Ivonom Pečur. Svi zajedno zabavljali su se i dočekali svetog Nikolu.

Cijelu ideju početkom školske godine pokrenule su učiteljice Marijana Benić i Ivana Novak Kamenčak koje se ovim putem zahvaljuju dragom župniku Tihomiru Bilešiću koji je dozvolio da svoje proizvode ponude mještanima u crkvenom dvorištu i Općini Jakšić i načelniku Ivici Kovačeviću jer su školski projekt sufinancirali, te ravnatelju škole Bošku Obradoviću koji ih je podržao u realizaciji ideje.

- Posebno hvala dragim kolegama i kolegicama koje su na satima razrednika i u izvannastavno vrijeme osmišljavali različite radionice i provodili ih s djecom i roditeljima. Velika hvala dragim roditeljima, djedovima, bakama koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji projekta i bez kojih ova akcija nikako ne bi bila izvediva. Svojim su primjerom pokazali kako je lijepo širiti duhovnu radost darivanja i pomagati potrebitima jer svojim će djelima izmamiti osmjeh na dječja lica. Humanitarno djelovanje nastavit će se i druge adventske nedjelje. Tada će učenici sa svojim učiteljima pripremiti i božićne kolače svima u slast. Najradosniji trenutak bit će 14. prosinca kada će učenici viših razreda posjetiti svoje prijatelje u domu i predati im poklone – istaknula je Ivana Novak Kamenčak.