Ispiši ovu stranicu
Utorak, 05 Prosinac 2017 14:54

Vrtić vrijedan 15,2 milijuna kuna primit će 200-njak djece u osam odgojnih skupina

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

NOVI DJEČJI VRTIĆ GRADA POŽEGA SVEČANO OTVOREN -

POŽEGA – Nakon godina pričanja o potrebi novog dječjeg vrtića, nekoliko godina čekanja izvora financiranja, konačno je u potpunosti završen i primio je prvu djecu. Gradnja je započela još prošle godine, u mandatu prošle gradske uprave s gradonačelnikom Vedranom Neferovićem, a završen je u mandatu gradonačelnika Darka Puljašića. Dječji vrtić vrijedan je 15,2 milijuna kuna, a moći će primiti 200-njak djece, u osam odgojnih skupina, od najmanjih jasličke dobi, do onih starijih i predškolaca.

Uz veliki broj uzvanika Dječji vrtić svečano je otvorio, izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića,  požeški gradonačelnik s dvoje djece iz vrtića razvezivanjem trobojnice, a blagoslovio požeški biskup msgr Antun Škvorčević . Kratki kulturno umjetnički program izveli su djeca iz vrtića, starija odgojna skupina sa svojim odgojiteljicama i profesori Glazbene škole u Požegi.

Ističući da mu je to najljepše od svega što je napravio u svom životu, da je imao čast završiti i otvoriti dječji vrtić, požeški gradonačelnik Puljašić pozdravio je sve goste i uzvanike u ime predsjednika Andreja Plenkovića i u svoje ime. – Čast mi je što mogu završiti jedan veliki projekt koji je započeo moj prethodnik. Dugo smo promišljali gdje i kako izgraditi dječji vrtić, a znali smo da to moramo napraviti za one, nama najvažnijima, za koje kao grad moramo brinuti, ali i za ostale sugrađane. Najvažnija su nam ipak naša djeca, jer ovi milijuni koji su utrošeni ovdje su najkvalitetnije uloženi. Ovo je ulaganje u budućnost Požege, u budućnost Hrvatske u blago koje će donijeti budućnost svima nama. Sve je to malo potrajalo, bilo je i kritika, ali najvažnije je da je danas ovaj vrtić siguran za svu djecu, da će biti primjeran, kvalitetan, napredan, u koji će roditelji dovoditi svoju djecu i ostati živjeti ovdje u Hrvatskoj – istakao je Puljašić koji također ističe da ja ovdje najljepše na svijetu živjeti. Politika mora osigurati svima jednake uvjete za život, a gospodarstvo i gospodarstvenici, kojima još jednom čestita, da osiguraju posao i radna mjesta.

 - Ovaj vrtić mogao je biti završen jer su svi oni koji su na neki način povezani s njime stavljeni u neki odnos s njime i izvršili odnosno ostvarili svoje. Bila je potrebna najprije politička misao gradskih otaca, da se dođe do ideje, a onda doći do novca i dobrog arhitekta te izvođača. I kad ste poslagali sve te odnose i sve što je potrebno, evo ti zdanja. Vrijedno je ovo zdanje staviti u još jedan odnos i to onaj s Bogom - rekao je biskup Škvorčević prije blagoslova djelatnika, djece i prostora dječjeg vrtića..

Svečanom otvaranju nazočili su saborski zastupnik Franjo Lucić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, zamjenik župana Željko Jakopović, predsjednik Gradskog vijeća prof. dr. sc. Željjko Glavić, zamjenici požeškog gradonačelnika Mario Pilon i Ferdinand Troha, gradonačelnici gradova i načelnici općina Požeško-slavonske županije,  ravnatelji gradskih i županijskih ustanova, osnovnih i srednjih škola, javnih poduzeća, direktori gradskih tvrtki, brojni gospodarstvenici i poduzetnici, roditelji djece i ostali građani.

 

Galerija slika