Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 04 Prosinac 2017 13:39

''Zpevanky“ okitio nastup devet zborova iz više županija

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

16. SMOTRA PJEVAČKIH ZBOROVA ČEŠKE MANJINE U KAPTOLU -

KAPTOL – Obogaćujući predblagdansko vrijeme u svome kraju Kulturno-umjetničko društvo „Češka beseda“ iz Kaptola bilo je u dvorani tamošnjeg Vatrogasnog doma domaćin trećeg dijela 16. Smotre pjevačkih zborova češke manjine u našoj zemlji „Zpevanky“ jer su ranije održane takve priredbe za ostale dijelove RH u Velikim Zdencima i Rijeci.

Pozdravne riječi sudionicima i posjetiteljima uputili su Zdenko Tauš, predsjednik kaptolačke „Češke besede“ i Ana-Marija Štruml-Tuček, predsjednica Saveza Čerha u RH, dok su priredbi nazočili Vladimir Bilek iz Daruvara, saborski zastupnik ove manjine i Mile Pavičić, načelnik općine Kaptol.

Nastupilo je devet pjevačkih skupina „Češke besede“ iz Golubinjaka, Nove Gradiške, Bjeliševca, Velikih Zdenaca, Donjih Sređana, Lipovljana, Šibovca i naravno Kaptola, a izveli su brojne češke pjesme, te nekoliko slavonskih, kao i glazbenih evergina.

Nakon nastupa kroz druženje i ples sudionika nastupila je glazbena skupina „Bohemia“ iz Kaptola pod ravnanjem Gorana Hruške, a kao solistica uz njih je nastupila Mirela Grizelj(djevojački Bešta), višestruka pobjednici kaptolačkog festivala „Zlatni glas zlatne doline“.

Galerija slika