Petak, 17 Studeni 2017 14:03

U Požegi obilježen Međunarodni dan srednjoškolaca

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

POŽEGA - U organizaciji Županijskog vijeća učenika danas se u Požegi po treći puta obilježio Međunarodni dan srednjoškolaca. Prigodnim programom koji se održao u Glazbenoj školi učenici svih srednjih škola Požeško – slavonske županije obilježili su svoj dan.

- Uz organizaciju ovakvih programa, cilj Županijskog vijeća učenika je predlagati i raditi na poboljšanju uvjeta rada u školama te poticati sportski duh, inovativnost, izvannastavne i izvanškolske aktivnosti, zalagati se za prava učenika, boriti se protiv svih oblika nasilja u školi te pomagati učenicima s poteškoćama. - rekao je Filip Matić, predsjednik Županijskog vijeća učenika Požeško – slavonske županije, savjetodavnog tijela koje broji preko 20 članova.

Program je započeo nastupom Mješovitog zbora Glazbene škole Požega, a nastavio se nastupom učenice Katoličke gimnazije Romane Ronta s monologom “Krčmarica Mirandolina”, predstavnicima Tehničke škole koji su govorili o iskustvima iz Portugala u sklopu projekta Erasmus+, te literarnom i dramskom skupinom Gimnazije Požega koja je predstavila projekt “Tulum slova” i odigrala predstavu na temu Franza Kafke.

Ispred Grada Požege svečanom je otvorenju prisustvovao zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha.

- Zahvaljujem što ste nas pozvali na vašu svečanost. Grad Požega u okviru svojih mogućnosti pratit će vaš rad i pomoći srednjoškolcima u njihovim zahtjevima i rješavanju problema. Mladi uvijek traže više, ako ne traže više onda je to zabrinjavajuće. Meni je drago da vi tražite više i od života očekujete više. Želim vam puno uspjeha u vašim životnim odlukama, želim da ostvarite svoje zadane ciljeve, a na nama je da vam u tome pomognemo. – poručio je zamjenik Troha, čestitajući srednjoškolcima njihov dan.

Međunarodni dan srednjoškolaca obilježava se u spomen na praške studente i profesore koji su 17. studenog 1939. godine bez suđenja strijeljani nakon mirnog prosvjeda protiv nacističke okupacije svoje zemlje. Preko 1000 studenata došlo je na posljednji ispraćaj svojih kolega čiji se pogreb pretvorio u antinacistički skup.

Info: www.pozega.hr