Subota, 11 Studeni 2017 09:29

Stotinjak hrvatskih jadranskih brodara u trodnevnom posjetu Požeštini

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

TOUR OPERATOR RIVA I SELIMIR OGNJENOVIĆ SVE SE VIŠE POSVEĆUJU TURIZMU SLAVONIJE -

POŽEGA - Na području Požeštine u trodnevnom posjetu boravi vlasnik renomirane turističke agencija ID RIVA, Selimir Ognjenović s gotovo stotinu hrvatskih brodara koji su ovaj kraj posjetili kako bi se upoznali s turističkim potencijalima ovog područja. Naime, sve je počelo prije nešto više od godinu dana kada je Selimir Ognjenović dobio nagradu Hrvatske turističke zajednice za životno djelo i posvetio je upravo razvoju turizma u Slavoniji i Baranji odnosno, kontinentu.

U Gradskoj vijećnici primio ga je požeški gradonačelnik Darko Puljašić u sklopu konferencije za novinare na kojoj su dane informacije o ovom posjetu te o razvoju buduće turističke suradnje. Uz gospodina Ognjenovića i gradonačelnika Puljašića, konferenciji su prisustvovali i direktorica TZ Grada Požege Silvija Podoljak te Thomas i Leo Pandžić ispred Zlatnog luga u kojemu su jedan dan boravili i hrvatski brodari. - Ovo je upravo ono što IMG 7837Požega želi i nastojat ćemo i dalje privlačiti, pomagati i surađivati sa svim ljudima dobre volje koji mogu prepoznati snagu turističkih potencijala Slavonije, a mi mislimo da je Požega u srcu Slavonije, destinacije od koje treba sve počinjati i gdje treba sve završavati. Uložit ćemo napore da Požega ne bude samo slučajno prolazište ili stanica na jednu noć i jedan dan, već destinacija koja je poželjna za razvoj jedne kvalitetne turističke priče. Dat ćemo sve od sebe da stvorimo uvjete kako bi što više turističkog kolača završilo ovdje u Požegi i okolici te da, ne samo Hrvatska turistička zajednica, već svi ključni dionici uvide kako ovdje ima prostora, izvrsnih programa i destinacija od cikloturizma, sportskih do kulturnih i etno sadržaja vrijednih svake pozornosti – poručio je gradonačelnik Puljašić.

ID RIVA Tours ima dugogodišnje iskustvo u organizaciji putovanja u Hrvatsku u zemljama njemačkog govornog područja, a u posljednje vrijeme je ostvarena suradnja s turističkim djelatnicima Slavonije i Baranje. Prošle godine brodari na čije flote ID Riva dovodi goste Nijemce bili su u Bizovcu, a ove godine u travnju Istrijani u posjeti Baranji gdje su s domaćinima izmijenili iskustva. U međuvremenu se pokrenula i inicijativa organizacije Dana Hrvatskog turizma u Slavoniji, dok su prije tri tjedna Zlatni lug i TZ Grada Požege gostovali na jednom od brodova u Malom Lošinju i predstavljali tri dana Slavoniju mještanima, gostima, turističkim djelatnicima, direktorima raznih poduzeća, turističkih zajednica i medija.

IMG 7840ID Riva Torus je među tri najveća turoperatora koji dovode goste s njemačkog govornog područja u Hrvatsku, a u sklopu svog poslovanja izdaju i kataloge specijalizirane za privatni smještaj, u nakladi od 430 tisuća primjeraka, koji se šalju na kućne adrese onih koji su već posjetili Hrvatsku i drugih. U novom izdanju po prvi puta pojavljuje se Slavonija i Baranja kojima direktor Ognjenović želi pokloniti posebno mjesto. - Riva je svoje mjesto na velikom turističkom tržištu pronašla kroz brodski program, imamo 28 brodova privatnih vlasnika čiji su predstavnici danas ovdje u Požegi. Turizam je moguć, kada se njemu jednom sistematski pristupi. Slavonija neće moći poput destinacija u priobalju živjeti samo od turizma, ali turizam može donijeti važno gospodarsko kretanje u ovo područje. Hrvatska ovog trenutka ima jedan blistavi turistički brend i postoji jedna logika posla da se sada taj brend širi u svom interesu aktiviranjem i kontinentom. Stavili smo ovo područje u naš katalog, ne očekujem senzaciju, ali smo počeli. Ta brošura je distribuirana turističkim agencijama, 5.700 agencija samo u Njemačkoj. Požegu sam izabrao uz brodare s kojima surađujemo, oni su sada tu i vjerujem kako će postati vrlo jaki vaši ambasadori u sredinama u kojima se kreću, jer našim kretanjem krenut će i kretanje stranih gostiju - naglasio je Ognjenović.

Tekst/foto: Grad Požega