Breadcrumbs

Četvrtak, 09 Studeni 2017 10:13

Posjetite bogat program Kutjevačkog Martinja ovog vikenda

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

PROMO ČLANAK -

„Kutjevačko Martinje“ tradicionalna je dvodnevna turistička manifestacija povodom proslave blagdana sv. Martina koja okuplja velik broj posjetitelja. Kutjevo je postalo tradicionalno okupljalište planinara i izletnika koje za Martinje posjeti oko 3000 planinara iz cijele Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije. Uz obilazak planinarskih staza, posjetitelji mogu uživati u obredu krštenja mošta i zabavnom programu na jedinstvenom Trgu graševine uz degustaciju najboljih kutjevačkih vina i bogatu gastronomsku ponudu.

Martinje2017Grad Kutjevo i ove je godine pokrovitelj manifestacije „Kutjevačko Martinje“ koju organizira u suradnji s Hrvatskim planinarskim društvom „Vidim“, Kutjevom d.d., udrugom „Kutjevački vinari“ i Turističkom zajednicom Grada Kutjeva. Manifestacija će se održati u Kutjevu 11. i 12. studenog 2017. godine. Program Martinja traje dva dana i pun je raznih događanja u kojima mogu uživati naši dragi gosti, ljubitelji vrhunskog vina, planinari, zaljubljenici u tradicionalne manifestacije, gurmani, obitelji sa djecom jer zabave, ponude i kutjevačkih posebnosti neće nedostajati.

Planinari i izletnici u subotu dopodne moći će uživati u šetnji planinarskom stazom uz vodstvo članova HPD-a Vidim, a u nedjelju ih očekuju tri različite staze.

Martinjske fešte počinju Fišijadom u organizaciji caffe bara Kutjevo u subotu, 11. studenog u popodnevnim satima. Nakon Fišijade i proglašenja pobjednika nastavlja se fešta u ugostiteljskim objektima uz glazbene sastave i bogatu ponudu slavonskih specijaliteta.

U nedjelju ujutro nastavlja se s planinarskim izletima, a nakon svete mise u 11:00h u crkvi rođenja Blažene Djevice Marije, okupljanje je na Trgu graševine u 13:30h uz nastup tamburaških sastav.. Svečana povorka s konjanicima, kolima, predstavnicima vinara i brojnih udruga s područja Grada kreće prema crkvi u 13:30h. Pozivamo sve Kutjevčane, planinare, izletnike i sve drage goste da nam se pridruže u povorci i blagoslovu mošta ispred župne crkve. U 14:30h počinje drugi dio programa na Trgu graševine – Martinjski obred i glazbeni program u kojem će nastupiti sastavi Rubato, Bisernica i Anđeli.

Na Trgu graševine, uz vrhunska vina kutjevačkog vinogorja, gosti će moći uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi domaćih slavonskih jela. 

U subotu i nedjelju su Dani otvorenih podruma u podrumima kutjevačkih vinara od 10 do 16h.

Tekst/foto: Promo