Subota, 04 Studeni 2017 12:43

Lovci slavili svog zaštitnika u katedrali sv. Terezije Avilske

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

TRADICIONALNO OBILJEŽAVANJE BLAGDANA SVETOG HUBERTA LOVAČKOG SAVEZA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE -

POŽEGA – Lovački savez Požeško-slavonske županije tradicionalno organizira obilježavanje blagdana sv. Huberta i zajedničku proslavu zaštitnika lovaca u katedrali sv. Terezije Avilske u Požegi. I ove godine okupilo se stotinjak lovaca iz trideset lovačkih društava na trgu sv. Terezije kako bi svečano u procesiji s lovačkim zastavama svih društava, na čelu s zastavom Lovačkog saveza, nazočili sv. misi u požeškoj katedrali. Euharistijsko slavlje predvodio je požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević u suslavlju sa svećenicima koji su na službi u središnjim biskupijskim ustanovama, generalnim vikarom msgr. Josipom Krpeljevićem, prepoštom Stolnog kaptola i katedralnim župnikom preč. Ivicom Žuljevićem, kancelarom vlč. Ivanom Popićem, vlč. Marijanom Pavelićem i dr.

Predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Zdravko Vujnović izrazio je tom prilikom svoje zadovoljstvo nastavljanjem tradicije i ovom svečanosti, kao i odazivom lovaca na sv. misu.
Biskup se zahvalio lovcima i njihovim čelnicima na svim požrtvovnostima i sudjelovanjima posebice na 3. Euharistijskom kongresu i 20. obljetnici uspostave Požeške biskupije. U toj prigodi biskup je darovao čelnicima Lovačkog saveza medaljicu o 20. obljetnici uspostave Požeške biskupije, a lovci su biskupu darovali zastavu. Sa mise je upućena molitva sv. Hubertu da svojim zagovorom pomogne nazočnima da i oni neprestano ozdravljaju snagom uz želje da se još više učvrste u međusobnom druženju i zajedništvu kroz aktivnosti lovačkih udruga.

Pedesetak lovaca iz svih lovačkih društava županije kao delegacija uputilo se autobusom na središnju proslavu sv. Huberta za cijelu Hrvatsku koja se održava u Ludbregu, a domaćin je Lovački savez Varaždinske županije.