Subota, 04 Studeni 2017 09:29

S vrtlaricom Kornelijom posadili osam stabala jabuka

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

UČENICI KATOLIČKE OSNOVNE ŠKOLE SUDJELOVALI U PROJEKLTU „ŽELIM STABLO“ -

POŽEGA - Požeška Katolička osnovna škola uključila se u akciju „Želim stablo“ koja se provodi kroz cijelu Hrvatsku, a za cilj ima posaditi ukupno 1.600 stabala, od kojih samo u Slavoniji 400. Osnovni cilj je učenike naučiti kako da čuvaju svoj okoliš, racionalno i odgovorno koriste papir, stoga je nositelj akcije izdavačka tvrtka za školske udžbenike Profil Klett iz Zagreba. Oni su u akciju kao promotora uključili i poznatu hrvatsku vrtlaricu Korneliju Benyovsky Šoštarić koja je s učenicima, učiteljicama i ravnateljem škole vlč. Želimirom Žuljevićem, posadila osam stabala jabuka u njihovom školskom vrtu.

- Cilj ove akcije je uključiti što više škola, učenike i njihovih učitelja, da odgovorno koriste papir. Znači, očuvanje okoliša i istovremeno da ih potaknemo na neke nove projekte, istraživanja i zadatke. Projekt smo pokrenuli ovog proljeća a nastavit će se i dalje. Danas ćemo ovdje posaditi sadnice patuljaste jabuke i slijedećih mjeseci oni će pratiti njihov rast i izvršavati određene zadatke. U projekt smo uključili Korneliju jer mislimo da je ona najkompetentnija u davanju savjeta o brizi oko sadnica - kazala je Ivana Krlić iz izdavačke kuće Profit Klett. 

U svom vrtu učenici će uz pomoć odraslih stručnjaka za voćarstvo paziti i uzgajati ove jabuke, a na kraju se i sladiti s plodovima.