Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 30 Listopad 2017 11:04

Prisjetili se poginulih branitelja i vatrogasaca, te istaknutih vatrogasnih čelnika

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U PRIGODI OBILJEŽAVANJA BLAGDANA SVIH SVETIH VIJENCE I SVIJEĆE POLOŽILI VATROGASCI -

POŽEGA / PAKRAC - Vatrogasna zajednica Požeško-slavonske županije organizirala je u prigodi obilježavanja blagdana Svih svetih polaganje vijenaca i paljenje svijeća za sve poginule branitelje, poginule i umrle vatrogasce od kojih su neki bili i branitelji, te sve umrle vatrogasce. Na groblju Svetog Ilije u Požegi vijenac i svijeće položili su ispod centralnog križa, te na grobove istaknutih vatrogasnih čelnika vatrogasne zajednice.

IMG 7545- Ovo je tradicija koju mi provodimo više godina a uz VZŽ tu su i ostale Vatrogasne zajednice, Požeštine, Pakrac-Lipik i Grada Požege. Odajemo počast hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu i poginulim vatrogascima. Delegaciju koja je položila vijence, čine, Marko Ašenbrener, zamjenik županijskog vatrogasnog zapovjednika, Zdenko Mautner, zapovjednik VZ Grada Požege, Josip Svoboda, zapovjednik VZ Požeštine i Željko Petrović, predsjednik VZŽ Požeško-slavonske - istakao je predsjednik Petrović.

Delegacija se zatim uputila i u Pakrac, gdje je zajedno s članovima VZ Pakrac-Lipik položila vijenac i zapalila svijeće tamošnjih poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i vatrogascima.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska