Ispiši ovu stranicu
Utorak, 10 Listopad 2017 22:51

Pješakinja smrtno stradala u naletu Golfa u Alilovcima

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

ALILOVCI - Večeras 10. listopada negdje iza 22 sata došlo je do prometne nesreće u kojoj je smrtno stradala pješakinja (65. godište). Na nju je naletio vozač Golfa požeških registarskih oznaka vozeći iz smjera Kaptola prema Požegi.

Pješakinja se kretala uz desni rub kolnika u središtu Alilovaca, a Golf koji je vozio vozač (93. godište) vjerojatno je naišao velikom brzinom, te desnom stranom vozila zahvatio pješakinju, odbacio je dosta daleko od mjesta udara u putni kanal. Na mjestu je smrtno stradala, a pozvana Hitna pomoć je mogla konstatirati samo smrt na licu mjesta.

Kako saznajemo od okupljenih mještana, mladi vozač, koji je iz susjednog sela, nije se odmah zaustavio nakon udarca, nego je produžio s vožnjom, no ipak se okrenuo s vozilom i vratio kasnije na mjesto događaja.

Okupljeni mještani ogorčeno pričaju da se kroz njihovo mjesto vozači kreću jako velikom brzinom, da su i neke već upozoravali, no da su se ljutili kad su im ukazivali da trebaju usporiti. Inače mjesto Alilovci je poznati po svojim zavojima na ulazu i izlazu sela, gdje se unazad nekoliko godina dogodilo desetak prometnih nesreća i sa smrtnim posljedicama, pa su na toj županijskoj cesti upravo na ulazima u selo postavljeni i trepćući prometni znakovi koji upozoravaju na brzinu od 50 km. Ovaj vozač očito nije shvatio ozbiljno ova svjetleća upozorenja.

PU Požeško-slavonska o događaju izvještava: U utorak, 10. listopada 2017. godine, oko 22.05 sati, u mjestu Alilovci, 24-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,37 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine udario je u 51-godišnju pješakinju koja je na mjestu prometne nesreće smrtno stradala. Nakon udara vozač je napustio mjesto događaja te se naknadno sam vratio. On je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi kaznena prijava za kaznena djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ i „Nepružanje pomoći“.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska

Galerija slika