Četvrtak, 05 Listopad 2017 12:36

Policija podigla kaznenu prijavu protiv župana Alojza Tomaševića

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PRIOPĆENJE IZ PU POŽEŠKO-SLAVONSKE -

POŽEGA - Policija je podigla kaznenu prijavu protiv župana Požeško-slavonske županije Alojza Tomaševića zbog nanošenja tjelesne ozljede temeljem Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

- Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege kojega se sumnjiči da se 2. listopada 2017. godine, u večernjim satima, nasilnički ponašao prema 56-godišnjoj supruzi zbog čega je protiv njega podnesena kaznena prijava za kazneno djelo „Tjelesna ozljeda“ iz čl. 117. st. 2. Kaznenog zakona te optužni prijedlog iz čl. 4. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji.

Također mu je oduzeta puška za koju posjeduje oružni list te pištolj koji je neovlašteno posjedovao zbog čega je protiv njega podnesen optužni prijedlog sukladno Zakonu o oružju.

Napominjemo, da je policija izrekla 56-godišnjaku zaštitnu mjeru zabrane približavanja žrtvi u trajanju od osam dana – stoji u priopćenju iz PU požeško-slavonske.

Podsjetimo, župan Alojz Tomašević jučer se oglasio oko navoda supruge da ju je fizički zlostavljao.

U priopćenju priznaje da problemi u njegovom braku postoje, ali da su bile "isključivo verbalnog karaktera", a za optužbe svoje supruge kaže da su se pretvorile u 'masovno širenje dezinformacija'.

Inzistira da nije nasilnik te da svoju suprugu nije udario, a za optužbe na svoj račun proziva i političke protivnike.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska