Četvrtak, 05 Listopad 2017 10:26

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Sprečavao policiju da obavlja svoj posao

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege kojeg se sumnjiči da je dana 3. listopada 2017. godine, u Požegi, u Ulici Janka Jurkovića, prilikom postupanja omalovažavao policijske službenike te ih sprečavao u obavljanju njihovog posla. Također je temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražena obiteljska kuća u kojoj prebiva prilikom čega je pronađen 1 kg sitno rezanog duhana bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske. 43-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku i protiv njega slijedi kaznena prijavi zbog kaznenih dijela „Prisila prema službenoj osobi“ i „Nedozvoljena trgovina“.

Smrtno stradao 80-godišnjak

U srijedu, 4. listopada, iza 10 sati, u mjestu Eminovci, u Vukovarskoj ulici, došlo je do nesretnog slučaja gdje je 80-godišnjak pao sa stabla oraha i od ozljeda preminuo.

Ugrožavao javni promet

U srijedu, 4. listopada, oko 22.05 sati, u Pleternici, u Ulici Ivana Šveara, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 39-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,81 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Prometne nesreće tijekom protekla 24 sata

Tijekom jučerašnjeg dana na području PU požeško-slavonske dogodila se jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u Kutjevu u Ulici Republike Hrvatske.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska