Utorak, 03 Listopad 2017 15:21

Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević (HDZ) u policiji zbog obiteljskog nasilja

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

POŽEGA - Već u dopodnevnim satima počele su brujati vijesti po gradu Požegi, da je u PU Požeško-slavonsku rano jutros priveden požeško-slavonski župan Alojz Tomašević (56) i to zbog obiteljskog nasilja nad suprugom. Njoj je u Općoj županijskoj bolnici Požega u tijeku noći, nešto prije ponoći, pružena liječnička skrb nakon obiteljskog nasilja. Po izjavama iz OŽB Požega radi se o lakšim tjelesnim ozljedama, površinskim podljevima i tragovima prstiju na tijelu. U OŽB Požega sastavljena je i „crvena prijava“. Kasnije je na obavijesni razgovor po pozivu policije pristupio i Alojz Tomašević.

Njih dvoje u braku imaju dva sina i kćerku, te su oboje već djed i baka i imaju unučad. Nakon završetka vojne karijere u činu brigadnog generala Alojz Tomašević je umirovljen i odlučio se posvetiti političkoj karijeri, te ja kao kandidat HDZ-a i izabran na funkciju župana Požeško-slavonske županije na lokalnim izborima 2013. godine. Ove godine je na lokalnim izborima ponovno izabran za župana u prvom krugu izbora.

Na naš telefonski upit iz ureda glasnogovornice PU Požeško-slavonske su potvrdili da je na policijskoj obradi zbog obiteljskog nasilja, a o svim ostalim pitanjima obećali su nam pismeno priopćenje nakon završetka istrage. Kako neslužbeno saznajemo Alojz Tomašević je iza 13 sati završio i na Prekršajnom sudu, no do službenih informacija nismo mogli doći.

Župan Tomašević se nije danas pojavio niti na Koordinaciji načelnika i gradonačelnika u 10 sati koju je osobno sazvao, no točne informacije o tome gdje se nalazi župan i zašto ne vodi koordinaciju nije nam dao niti njegov zamjenik Željko Jakopović.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska