Ponedjeljak, 21 Kolovoz 2017 10:46

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Teška krađa provaljivanjem

Tijekom noći s četvrtka na petak, 17./18. kolovoza, u Požegi u Ulici Matice hrvatske nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u prodavaonicu trgovačkog društva iz Čakovca te otuđio novac. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.

Krađa osobnog automobila

U subotu, 19. kolovoza, u vremenu od ponoći do 3 sata, u mjestu Gornji Emovci nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio je osobni automobil marke „Hyundai“, požeških registarskih oznaka, u vlasništvu 39-godišnjaka. Vozilo je pronađeno oko 4.30 sati u mjestu Kusonje, a za počiniteljem ovog kaznenog djela policijski službenici tragaju.

Krađa bicikla

U subotu, 19. kolovoza, u vremenu od 7 do 13 sati u Pakracu u Ulici Matije Gupca na parkiralištu trgovačkog centra nepoznati počinitelj otuđio je nezaključani bicikl u vlasništvu 57-godišnjaka. Dan kasnije u nedjelju 20. kolovoza oko 20.40 sati u mjestu Japaga policijski službenici zaustavili su 65-godišnjeg biciklistu (1,58 promila) koji je zbog ugrožavanja javnog prometa smješten u posebnu prostoriju policije do otrežnjenja i protiv njega slijedi prekršajna prijava. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je bicikli kojim je upravljao otuđio dan ranije u Pakracu u Ulici Matije Gupca te će bicikli i podaci o počinitelju, zbog eventualnog pokretanja privatne tužbe, biti dostavljeni vlasniku.

Četiri požara na otvorenom 

U subotu, 19. kolovoza, oko 16 sati u Lipiku u Frankopanskoj ulici 69-godišnjakinja je spaljivala suhu travu i vreće s otpadom u svom voćnjaku te se uslijed vjetra vatra nekontrolirano proširila na susjedne voćnjake u vlasništvu 67- godišnjaka i 52-godišnjaka. Protiv 69-godišnjakinje slijedi prekršajna prijava.

Još tri požara na otvorenom zabilježena su u Požegi, Jakšiću i Gradištu.

Vozač Golfa zadobio teške tjelesne ozljede, a još 6 osoba lakše

U petak, 18. kolovoza, oko 11.55 sati u mjestu Novi Bankovci 24-godišnji vozač osobnog automobila marke „Fiat Punto“, požeških registarskih oznaka, oduzeo je prednost prolaska 43-godišnjem vozaču osobnog automobila marke „Renault Clio“, njemačkih registarskih oznaka, koji je nepropisno pretjecao 48-godišnjeg vozača (upravljao prije stjecanja prava na upravljanje) osobnog automobila marke „VW Golf“, također požeških registarskih oznaka. Tom prilikom došlo je do međusobnog sudara vozila i slijetanja s kolnika te je vozač „Golfa“ teško tjelesno ozlijeđen, a još šest osoba lakše. Protiv 24-godišnjeg vozača slijedi kaznena prijava, dok su ostala dvojica prekršajno prijavljena. 

Nešto kasnije oko 17.45 sati na D-53 između mjesta Vukojevica i Našički Gradac 32-godišnji vozač motocikla marke „Yamaha“, daruvarskih registarskih oznaka, uslijed nepropisnog pretjecanja skupa vozila udario je u osobni automobil marke „VW Passat“, našičkih registarskih oznaka, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 36-godišnjak. Motociklista je teško ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajna prijava.

Dan kasnije u subotu, 19. kolovoza kod mjesta Daranovci nepoznati vozač upravljao je osobnim automobilom marke „Opel Astra“, osječkih registarskih oznaka, te sletio s kolnika i oštetio metalni nosač panoa za oglase, a potom napustio mjesto prometne nesreće pješice. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je počinitelj 20-godišnjak koji je upravljao prije prava stjecanja prava na upravljanje te protiv njega slijedi prekršajna prijava. 

Tijekom vikenda dogodile su se i tri prometne nesreće s materijalnom štetom. U mjestu Brestovac zabilježena je prometna nesreća između dva osobna automobila, u Dobrovcu slijetanje osobnog automobila u putni kanal, a na prometnici Milanlug –Čaglin slijetanje motocikla s kolnika.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska