Ponedjeljak, 31 Srpanj 2017 14:39

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Dovršena kriminalistička istraživanja

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 20-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pisarovine kojeg se sumnjiči da je unazad mjesec dana, u Požegi, u Ulici Tina Ujevića, iz stana otuđio veći novčani iznos, novčanik s dokumentima i bankovnim karticama te mobitel marke „Samsung“ u vlasništvu 44-godišnjakinje. Protiv njega slijedi kaznena prijava.

Također je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pleternice kojeg se sumnjiči da je u razdoblju od 12. do 26. srpnja 2017. godine, u blizini mjesta Zagrađe, posjekao i otuđio nekoliko stabala hrasta u vlasništvu „Hrvatskih šuma“. Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Krađa prasaca u Brodskom Drenovcu

U subotu, 29. srpnja, policijskim službenicima je prijavio 51-godišnjak da mu je u razdoblju od 25. lipnja do 29. srpnja, u blizini mjesta Brodski Drenovac, nepoznati počinitelj (ili više njih) iz nezaključane dvorišne zgrade otuđio domaće životinje. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava

Narušavao javni red i mir

U petak, 28. srpnja, oko 19.10 sati, u mjestu Gaj, u dvorištu, 64-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,28 promila vikao i galamio na dvojicu muškaraca starosti 44 i 49 godina. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Požari na građevinskim objektima

U petak, 28. srpnja, oko 10.50 sati, u Kutjevu, u Ulici Matije Gupca, 40-godišnjak je prilikom obavljanja iskopa oštetio plinsku instalaciju uslijed čega je došlo do curenja plina, a potom i zapaljenja prilikom čega je oštećena lamperija na krovištu obiteljske kuće u vlasništvu 60-godišnjakinje. 

U subotu, 29. srpnja, oko 6.40 sati, u mjestu Bjelanovac, u dvorištu, u štaglju, 63-godišnjakinja je spaljivala zapaljenim novinskim papirom gnijezdo uslijed čega je došlo do zapaljenja papira koji je zahvatio balirano sijeno prilikom čega se vatra proširila na štagalj i zahvatila cijeli objekt.

U subotu, 29. srpnja, oko 13 sati, u Požegi, u Županijskoj ulici, u hodniku stambene zgrade u vlasništvu 52-godišnjaka uslijed greške na električnim instalacijama došlo je do zapaljenja žica i razvodne kutije. 

U prometnoj nesreći lakše ozlijeđen 69-godišnjak

U subotu, 29. srpnja, oko 18.50 sati, u mjestu Eminovci, u Vukovarskoj ulici, 79-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,30 promila upravljao osobnim automobilom marke „Ford“, požeških registarskih oznaka, skretao je ulijevo na kolni ulaz a da nije propustio sva vozila koja se kreću iz suprotnog smjera prilikom čega je oduzeo prednost prolaska 69-godišnjaku koji je upravljao motociklom marke „KTM“, požeških registarskih oznaka. Tom prilikom došlo je do udara te pada 69-godišnjeg motociklista koji je lakše ozlijeđen. Budući da je postojala opasnost da će 79-godišnjak nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tijekom proteklog vikenda dogodila se i jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u Lipiku u Ulici Ljudevita Gaja te tri bijega s mjesta prometne nesreće i to u mjestima Poloje, Dervišaga i Jakšić.

Ugrožavao javni promet

U subotu, 29. srpnja, oko 17.30 sati, u Požegi, u Ulici Hrvatskih branitelja, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 54-godišnjaka koji je za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera upravljanja vozilima „B“ kategorije i pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) upravljao vozilom. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tekst/foto: Kronika požeško-slavonska