Petak, 21 Srpanj 2017 14:53

Požari na otvorenom prostoru

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

U srijedu, 19. srpnja 2017. godine, oko 11 sati, u mjestu Jakovci, 35-godišnjak je spaljivao suhu travu i nisko raslinje na njivi a da prethodno nije poduzeo potrebite radnje kako ne bi došlo do nekontroliranog širenja požara uslijed čega se požar proširio prilikom čega je izgorjelo oko 15 hektara suhe trave i niskog raslinja te jedna drvena lovačka čeka u vlasništvu lovačkog društva iz Pakraca. Protiv 35-godišnjaka slijedi optužni prijedlog.

U četvrtak, 20. srpnja 2017. godine, oko 14.30 sati, u mjestu Dragović, 78-godišnjak je na livadi spaljivao stari papir te je u jednom trenutku došlo do nekontroliranog širenja vatre prilikom čega je izgorjela suha trava. Protiv njega slijedi optužni prijedlog.
Istoga dana, oko 15.30 sati, u mjestu Trenkovo, na neutvrđeni način je došlo do požara na divljem odlagalištu otpada uslijed čega se vatra proširila na zemljište 51-godišnjeg vlasnika prilikom čega je izgorjela suha trava i nisko raslinje.
Također jučer, između 23 sata i ponoći, u mjestu Biškupci, na neutvrđeni način je došlo do požara prilikom čega je izgorjelo strnište.