Ponedjeljak, 10 Srpanj 2017 09:53

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Provaljeno u kuću

U razdoblju od 4. do 6. srpnja, u Požegi, u Primorskoj ulici, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u obiteljsku kuću u vlasništvu 57-godišnjaka prilikom čega je otuđio novac. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Ukrao tri bicikla i nekoliko parfema

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Pleternice kojeg se sumnjiči da je u razdoblju 15./16. lipnja, u Požegi, u Primorskoj ulici, iz dvorišta otuđio tri bicikla marke „Trek“ u vlasništvu 57-godišnjaka. Također ga se sumnjiči da je dana 6. srpnja 2017. godine, u Požegi, u Mesničkoj ulici, u trgovini, otuđio nekoliko parfema. Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Neovlašteno posjedovao marihuanu

U petak, 7. srpnja, oko 20.55 sati, u Požegi, u Vukovarskoj ulici, policijski službenici su kod 23-godišnjaka pronašli marihuanu zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Narušavao javni red i mir

U subotu, 8. srpnja, oko 20.15 sati, u Požegi, u Industrijskoj ulici, 56-godišnjak je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest), vikao i galamio. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Dragovoljne predaje oružja i eksplozivnih sredstava

U petak, 7. srpnja, na području Požege, osoba koja je zatražila da ostane anonimna predala je policijskim službenicima ručnu bombu i veću količinu streljiva.

U subotu, 8.srpnja, također na području Požege, 53-godišnjak je policijskim službenicima je predao jednu pušku. Oružje i eksplozivna sredstva su izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja. 

Požar na otvorenom

U petak, 7. srpnja, oko 10 sati, u mjestu Mokreš, 84-godišnjakinja je neoprezno ostavila ostatke pepela iz peći prilikom čega je došlo do zapaljenja suhe trave i niskog raslinja na površini oko 3 hektara. Protiv nje slijedi optužni prijedlog.

Ugrožavao javni promet

U subotu, 8. srpnja, oko 19.20 sati, u mjestu Ratkovica, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 40-godišnjak koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,85 promila upravljao osobnim automobilom marke „Renault“, požeških registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Prometna nesreća s materijalnom štetom

Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodila se jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u Požegi u Ulici Šijačka cesta.

Tekst: A. Protić Foto: ilustracija