Ponedjeljak, 03 Srpanj 2017 14:58

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Neovlašteno posjedovao marihuanu

U nedjelju, 2. srpnja, oko 7.30 sati, u mjestu Ruševo, policijski službenici su prilikom kontrole prometa u osobnom automobilu marke „Volkswagen“, slavonskobrodskih registarskih oznaka, zaustavili 22-godišnjaka koji je upravljao vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,98 promila i kod kojeg su pronašli manju količinu marihuane. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Narušavanja javnog reda i mira

U subotu, 1. srpnja, oko 1 sat, u Požegi, u Ulici Franje Thauzyja, u ugostiteljskom objektu, verbalno su se i tjelesno sukobila tri muške osobe starosti 18 (0,50 promila), 22 i 23 godine. Tom prilikom 23-godišnjak je lakše ozlijeđen, a protiv svih počinitelja slijedi optužni prijedlog.

Kriminalističkim istraživanjem je također utvrđeno da je 22-godišnjak prijetio 27-godišnjem vlasniku ugostiteljskog objekta zbog čega protiv njega slijedi kaznena prijava poradi počinjenog kaznenog djela „Prijetnja“.

Istoga dana, oko 17.20 sati, u Jakšiću, u Osječkoj ulici, na terasi ugostiteljskog objekta, 72-godišnji muškarac je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,84 promila vikao i galamio. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Također u subotu, oko 23.15 sati, u Jakšiću, u Osječkoj ulici, na terasi ugostiteljskog objekta međusobno su se verbalno sukobili 23-godišnjak (0,76 promila) i 53-godišnjak (odbio alkotest) sa 28-godišnjakom (2,56 promila) i 37-godišnjakom (1,99 promila). Tom prilikom 53-godišnjak je i tjelesno napao 28-godišnjaka. Budući da je postojala opasnost svi počinitelji su smješteni u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi optužni prijedlog.

Istoga dana, oko 23.20 u Pakracu, u Ulici hrvatskih velikana, u ugostiteljskom objektu, 22-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,17 promila tjelesno napao 38-godišnjaka. On je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Držanje životinje bez nadzora

U nedjelju, 2. srpnja, oko 9 sati, u Kutjevu, u Ulici Ante Starčevića, 47-godišnjak je ostavio psa bez nadzora koji je ušao u dvorište 69-godišnjakinje prilikom čega je potušio 36 kokoši te na nju lajao i režao. Protiv 47-godišnjaka slijedi optužni prijedlog.

Ugrožavali javni promet

U petak, 30. lipnja, oko 19.40 sati, u mjestu Donji Čaglić, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 56-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,46 promila upravljao biciklom.

U nedjelju, 2. srpnja, oko 16 sati, u mjestu Draga, policijski službenici su zaustavili osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljao 57-godišnjak pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest).

Oba počinitelja su smještena u posebnu prostoriju policije i protiv njih slijedi optužni prijedlog. 

Prometna problematika

Tijekom proteklog vikenda na području PU požeško-slavonske dogodila se jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u mjestu Kuzmica.

Tekst: A. Protić Foto: ilustracija