Ponedjeljak, 26 Lipanj 2017 10:32

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Požar u Golobrdcima na divljem deponiju

U petak, 23. lipnja, oko 14 sati, u mjestu Golobrdci na neutvrđeni način je došlo do požara na divljem deponiju.

IMG 8386U subotu, 24. lipnja, oko 21 sat, u Požegi, u ulici Vranduk, uslijed kvara na električnim instalacijama došlo je do samozapaljenja osobnog automobila marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, u vlasništvu 19-godišnjaka.

Krađa tehničke opreme iz automobila

U noći sa četvrtka na petak, 22./23. lipnja 2017. godine, u mjestu Velika, u Ulici Vladimira Nazora, nepoznati počinitelj (ili više njih) je iz osobnog automobila marke „Mitsubishi“, njemačkih nacionalnih oznaka, otuđio tehničku opremu u vlasništvu 28-godišnjaka. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Neovlašteno posjedovao marihuanu

U nedjelju, 25. lipnja, oko 0.15 sati, u mjestu Velika, u Cirakijevoj ulici, policijski službenici su kod 18-godišnjaka pronašli marihuanu zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Tučnjava dvojice muškaraca starosti 50 i 58 godina

U petak, 23. lipnja, oko 10.20 sati, na cesti između mjesta Ćosine Laze i Komušina verbalno su se i tjelesno sukobila dva muškarca starosti 50 i 58 godina zbog čega protiv njih slijedi optužni prijedlog.

IMG 8388Dragovoljno predao eksplozivna sredstva

U petak, 23. lipnja u mjestu Bankovci, 23-godišnjak je prilikom čišćenja kuće pronašao dvije mine i upaljač koje je predao policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu. Eksplozivna sredstva su izuzeta i pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Ugrožavao javni promet

U nedjelju, 25. lipnja, oko 0.55 sati, u Gradcu, u Ulici Stjepana Radića, policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 30-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,76 promila upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, novogradiških registarskih oznaka. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Vozio pijan (3,03 promila) sletio u putni kanal i udario u stablo

U petak, 23. lipnja, oko 14.55 sati, u mjestu Radovanci, 50-godišnji vozač koji je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 3,03 promila upravljao osobnim automobilom marke „Opel“, požeških registarskih oznaka, sletio je vozilom s kolnika u putni kanal te udario u stablo. On je lakše ozlijeđen i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

U nedjelju, 25. lipnja 2017. godine, oko 10.45 sati, u mjestu Nurkovac, 64-godišnjak (2,28 promila) koji je upravljao biciklom pao je s kolnika te se lakše ozlijedio. Protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Tijekom proteklog vikenda dogodila se još jedna prometna nesreća s lakše ozlijeđenom osobom u Požegi, u Ulici Republike Hrvatske te jedna prometna nesreća s materijalnom štetom u Kutjevu, u Ulici Republike Hrvatske.

Tekst/foto: A. Protić