Petak, 23 Lipanj 2017 10:01

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

56-godišnjak provalio u automobil i ukrao plastične boce

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 56-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege kojeg se sumnjiči da je u utorak, 20. lipnja, u poslijepodnevnim satima, u Požegi, u Osječkoj ulici, na parkiralištu, provalio u osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, u vlasništvu 41-godišnjaka prilikom čega je otuđio veću količinu PVC boca.

Također je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Velike kojeg se sumnjiči da je u petak, 2. lipnja, u Požegi, na bankomatu nakon odlaska 48-godišnjakinje iskoristio ostavljenu karticu bankovnog računa u bankomatu te podigao novčani iznos od tisuću kuna. Slijedi posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.

Narušavao javni red i mir

U četvrtak, 22. lipnja, oko 20 sati, u mjestu Alaginci, 56-godišnjak je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 2,22 promila i bez odjeće hodao po dvorištu i ispred kuće čime je vrijeđao moralne osjećaje građana. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Dragovoljno predao streljivo i bombu

U srijedu, 21. lipnja, u Pakracu, osoba koje ja zatražila da ostane anonimna predala je policijskim službenicima 300 komada streljiva i ručnu bombu. Eksplozivna sredstva je izuzeo policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu i ona su pohranjena u prostorije policije do uništenja.

Požari na otvorenom prostoru

U četvrtak, 22. lipnja, oko 14.30 sati, u Čaglinu, u Ulici kralja Tomislava, na neutvrđeni način je došlo do zapaljenja suhe trave prilikom čega je opožareno oko 100 kvadratnih metara. Istoga dana, oko 16.45 sati, u Požegi, u Ulici Ante Starčevića došlo je do požara na divljem deponiju smeća.

Ugrožavao javni promet

U četvrtak, 22. lipnja, oko 18.45 sati, u mjestu Kujnik, prilikom kontrole prometa policijski službenici su zaustavili osobni automobil marke „Mercedes“, zagrebačkih registarskih oznaka, a kojim je pod utjecajem alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,92 promila upravljao 39-godišnjak. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi prekršajni nalog.

Dvije prometne nesreće i dva bijega s mjesta prometne nesreće

Tijekom protekla dva dana na području PU požeško-slavonske dogodile su se dvije prometne nesreće s materijalnom štetom i to u Pleternici u Ulici kralja Zvonimira i u Požegi u Osječkoj ulici, dok su dva bijega s mjesta prometne nesreće zabilježena u Požegi u ulicama Zrinska i Republike Hrvatske.

Tekst: A. Protić Foto: ilustracija