Srijeda, 21 Lipanj 2017 20:33

Na ravnatelja škole bacio "topovski udar" i prijetio da će ga zapaliti

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

PROBLEMI RAVNATELJA I DJELATNIKA OŠ "MLADOST" JAKŠIĆ -

JAKŠIĆ - Ravnatelj Osnovne škole "Mladost" u Jakšiću Boško Obradović održao je konferenciju za novinare kako bi ukazao na probleme koje ima s jednim od roditelja učenika škole, koji vrši pritisak na djelatnike škole i na njega samoga. Ravnatelj Obradović kaže da s tim roditeljem, nije ga htio imenovati, ali kaže da će se prepoznati u ovome svemu, ima problema već gotovo sedam godina, a da je probleme imao i prijašnji ravnatelj.

- Budući da je kraj školske godine događaju se situacije da roditelji vrše pritisak na djelatnike škole, a kada se to "poklopi" sa lokalnim izborima kakve smo održali u Jakšiću, onda dobijemo nešto zaista ružno kao što smo mi danas doživjeli u neposrednoj blizini školske zgrade. Jedan IMG 8369od roditelja, susjed ove škole na školske djelatnike vrši višegodišnji pritisak. Za to postoje dokazi i zapisi, gdje je na sastancima prijetio učiteljima i ravnatelju. Policija je u nekoliko navrata dolazila, no nikada se ništa nije dogodilo. Kao profesor i pedagoški djelatnik uvijek sam svima izlazio u susret i prihvaćao razgovor, no ne pristajem na fizičke obračune, prijetnje i takvu razinu komunikacije. Od susjeda naše škole mi doživljavamo prijetnje, a danas je za mnom kada sam s posla išao kući bacio i dvije petarde "topovski udar". Za mnom je više puta i vikao preko ceste s komentarima kako će zapaliti školu ili kako će mene ošišati, a kada sam ga zvao na razgovore nije se odazivao na službene pozive. Ovom prilikom želim zaštititi djelatnike škole i razrednike koji su u problemima svake godine. Susjed nam često šalje različite inspekcije, fotografira nas pri dolasku i odlasku s posla, i mi živimo u svakodnevnom strahu i nelagodi razmišljajući što će se slijedeće dogoditi. Ovim putem pozivam i policiju i medije da pomognu da se na neki način zaustavi ovakva vrsta pritisaka na pedagoške djelatnike - rekao je ravnatelj škole Boško Obradović dodajući da susjed dolaskom policije redovito negira svaki svoj čin neprimjerenog ponašanja i da će on morati biti primoran ići privatnom tužbom, jer sve dosadašnje prijave nisu urodile plodom.

O kakvom se roditelju radi i kakve vrste problema je znao stvarati stoji i podatak da je prije nekoliko godina puškom "Kalašnjikovom" stao ispred autobusa punom djece koja su krenula na ekskurziju i zabranio odlazak, te da se taj slučaj povlačio po sudovima i na kraju nikome ništa.

Tekst/foto: A. Protić