Srijeda, 21 Lipanj 2017 12:04

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Provalili u automobil zbog plastičnih boca

U utorak, 20. lipnja, u poslijepodnevnim satima, u Požegi, u Osječkoj ulici, na parkiralištu, nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u osobni automobil marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, u vlasništvu 41-godišnjaka prilikom čega je otuđio veću količinu PVC boca. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Krađa plinskog topa

U utorak, 20. lipnja, policijskim službenicima je prijavio 52-godišnjak da mu je u razdoblju 17./18. lipnja ove godine, nepoznati počinitelj (ili više njih) iz voćnjaka u blizini mjesta Brodski Drenovac otuđio plinski top. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem protiv kojeg slijedi kaznena prijava.

Dovršeno kriminalističko istraživanje

Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Šibenika, kojeg se sumnjiči da je u razdoblju od 25. travnja do 11. lipnja 2017. godine, u mjestu Velika iz prostorija u kojima prebiva 32-godišnjak otuđio veći novčani iznos te je uz posebno izvješće kao nadopunu kaznene prijave predan pritvorskom nadzorniku. 

Požari na otvorenom

U utorak, 20. lipnja, oko 9.45 sati, u Trenkovu, u Mirogojskoj ulici, na neutvrđeni način je došlo do požara na metalnom kontejneru.

Istoga dana, oko 18.40 sati, između mjesta Jakšić i Trapari, na neutvrđeni način je došlo do požara putnog kanala prilikom čega je izgorjela suha trava i nisko raslinje.

Ugrožavao javni promet i omalovažavao policijske službenike

U utorak, 20. lipnja, oko 22.40 sati, u mjestu Poloje, 38-godišnji vozač koji je pod vidnim utjecajem alkohola (odbio alkotest) upravljao osobnim automobilom marke „Volkswagen“, požeških registarskih oznaka, prilikom kontrole prometa nije se zaustavio policijskim službenicima već je nastavio vožnju te je naknadno zaustavljen u mjestu Požeška Koprivnica. On je prilikom postupanja omalovažavao i vrijeđao policijske službenike, a budući da je postojala opasnost da će nastaviti s činjenjem prekršaja on je smješten u posebnu prostoriju policije i protiv njega slijedi optužni prijedlog. 

U prometnoj nesreći lakše ozlijeđen 35-godišnjak

U utorak, 20. lipnja, oko 18.15 sati, u Požegi, u Frankopanskoj ulici, 35-godišnji vozač (0,95 promila) koji je upravljao motociklom marke „Yamaha“, novogradiških registarskih oznaka, uslijed neprilagođene brzine i utjecaja alkohola izgubio je nadzor nad motociklom uslijed čega je pao na kolnik i lakše se ozlijedio. Protiv njega slijedi optužni prijedlog.

Tekst: A. Protić Foto: ilustracija