Ponedjeljak, 12 Lipanj 2017 11:41

Iz policijske bilježnice

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Krađa novca

U razdoblju od 25. travnja do 11. lipnja u mjestu Velika nepoznati počinitelj (ili više njih) iz prostorija u kojima prebiva 32-godišnjak otuđio je veći novčani iznos. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.

Krađa sijena

U razdoblju od 29. svibnja do 11. lipnja u voćnjaku u blizini mjesta Alaginci nepoznati počinitelj (ili više njih) otuđio je pokošeno sijeno te time oštetio 73-godišnjeg vlasnika za nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.

Provala u vikendicu

U razdoblju od 8. do 10. lipnja kod mjesta Skenderovci nepoznati počinitelj (ili više njih) provalio je u vikendicu 36-godišnjakinje. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.

Tri požara na otvorenom

U petak, 9. lipnja, oko 17.30 sati u blizini mjesta Golo Brdo iz neutvrđenog razloga zapalila se suha trava i nisko raslinje. Isti dan oko 20.30 sati kod mjesta Ugarci zabilježen je požar na divljem odlagalištu smeća. 

Dan kasnije u subotu 10. lipnja oko 19 sati zabilježen je još jedan požar na otvorenom u mjestu Radnovac.

Narušavanje javnog reda i mira

U subotu, 10. lipnja, oko 20.40 sati u mjestu Kula verbalno su se i tjelesno sukobila trojica muškaraca starosti 17, 19 i 40 godina. Slijedi utvrđivanje svih okolnosti događaja.

Dva ugrožavanje javnog prometa

U nedjelju, 11. lipnja, oko 15 minuta nakon ponoći u mjestu Antunovac policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 30-godišnjeg vozača osobnog automobila marke „Audi“, daruvarskih registarskih oznaka, kojemu je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu u koncentraciji od 1,52 promila. 

Nešto kasnije oko 3.30 sati u Požegi na Trgu Svetog Trojstva policijski službenici su prilikom kontrole prometa zatekli 49-godišnjeg vozača osobnog automobila marke „VW“, požeških registarskih oznaka, koji je upravljao pod zabranom i pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,99 promila. Budući da je prijetila opasnost da će nastaviti sa činjenjem prekršaja obojica su smještena u posebne prostorije policije do otrežnjenja te protiv njih slijede prekršajne prijave.

Teško ozlijeđen 32-godišnji vozač "Renaulta"

U nedjelju, 11. lipnja, oko 6.30 sati u mjestu Marindvor 32-godišnji vozač osobnog automobila marke „Renault“, požeških registarskih oznaka, iz za sada neutvrđenog razloga je sletio s kolnika i udario vozilom u betonski kolni ulaz. U ovoj prometnoj nesreći 32-godišnjak je teško tjelesno ozlijeđen te slijedi utvrđivanje svih okolnosti događaja.

Isti dan oko 17.20 sati u mjestu Frkljevci 31-godišnji vozač osobnog automobila marke „BMW“, slavonskobrodskih registarskih oznaka, uslijed nepropisnog pretjecanja udario je 57-godišnjeg biciklistu koji je skretao ulijevo. Vozač bicikla je pao na kolnik i teško se ozlijedio te protiv 31-godišnjaka slijedi kaznena prijava.

Tijekom vikenda dogodila se i jedna prometna nesreća s lakše ozlijeđenim biciklistom koji je sletio s kolnika (3,11 promila) u mjestu Brodski Drenovac te četiri bijega s mjesta prometne nesreće u Jakšiću, Mihaljevcima, u Požegi na raskrižju ulica Kralja Zvonimira i Osječke te na prometnici Bučje-Brodski Drenovac.

Tekst: A. Protić Foto: ilustracija